Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

L’Hospitalet de l’Infant celebra la Festa Major de Sant Roc del 12 al 16 d’agost

Per RedaccióCartell de les festes de Sant Roc
L’Hospitalet de l’Infant inicia el divendres dia 12 d’agost la seva festa major en honor a Sant Roc, que s’allargarà fins al dia 16 d'agost, quan se celebra la festivitat del patró. La Regidoria de Festes de l’Ajuntament i la Comissió de Festes han organitzat més de cinquanta activitats en aquests cinc dies que podran gaudir infants, joves, gent gran, públic familiar, residents i visitants. La regidora de festes, Elidia López ha destacat que enguany “s’ha treballat més estretament que mai amb les penyes per atendre les seves necessitats” i ha afegit que el que més caracteritza les festes és la seva vessant participativa, ja que s’hi impliquen tant els voluntaris de la Comissió de Festes com les entitats locals “sense les quals les nostres festes no serien el mateix”.

Inici de les festes amb el pregó

El primer acte tindrà lloc divendres dia 12, a les 19h a la Casa de la Vila, i serà el pregó, que enguany anirà a càrrec de Joana Mañé Sirisi, nascuda a l’Hospitalet de l’Infant fa 82 anys. Joana Mañé és néta de Mariano Mañé, que a finals del segle XIX va posar en marxa a l’Hospitalet una indústria per explotar una pedrera i fabricar guix; més endavant, el seu pare Joan Mañé, va continuar amb l’explotació de la cantera de guix, que va estar en funcionament fins als anys 50. Joana Mañé va recollir aquesta experiència familiar en un llibre que ella mateixa va escriure i il·lustrar. L’alcalde, Alfons Garcia, ha destacat la figura de Joana Mañé com “una persona que atresora un gran coneixement de tota la vida del pobles des de qualsevol vessant” i ha remarcat que tant el seu avi com el seu pare i també ella mateixa són “persones molt compromeses amb l’evolució política i empresarial del poble”.

30 anys de la Nit del Foc

L’endemà del pregó, el dissabte dia 13 arribarà la Nit del Foc, que aquest any celebra la seva trentena edició. La nit del foc aplegarà fins a 6 colles de diables, tabalers i bestiari tant de l’Hospitalet com de Vandellòs i altres municipis com Terrassa, Móra d’Ebre o Riba Roja. El recorregut s’iniciarà a les 10 de la nit des de la Plaça de la Marina, la Via Augusta i el carrer de les Escoles fins a confluir a la Plaça de l’Església. La nit acabarà amb els concerts de Papa Canalla i Hotel Cochambre a la Plaça Berenguer d’Entença.
El diumenge 14 serà el torn dels homenatges a la gent gran, primer a l’avi i l’àvia més grans del poble i després a les persones que aquest 2016 arriben als 80 anys.
A la tarda arriben des de Valls, Colldejou, La Selva del Camp o Vilanova d’Escornalbou entre altres indrets, les colles geganteres que participaran juntament amb els gegants de l’Hospitalet i els capgrossos de Vandellòs, a la XXIX Trobada de Gegants, grallers i altres grups festius. La cercavila s’iniciarà a les 19h i la ballada final, a la Plaça Berenguer d’Entença, serà a les 20:30h.
Altres activitats ja molt arrelades a la celebració de les festes majors són el vermut popular que enguany destinarà la recaptació a la Lliga Contra el Càncer, la fideuà popular, el concurs de castells de sorra en família i la pujada a l’ermita de Sant Roc amb missa i esmorzar per celebrar la festa del patró el dia 16 d’agost.

També hi haurà activitats esportives, com ara la tradicional Travessia al port nedant, el campionat d’escacs, tir al plat, volley platja, partits de futbol o tirades de bitlles i tots els dies activitats i espectacles infantils per a la canalla com els inflables a la platja o la festa de l’escuma i festa holi.

Comenta aquest article