Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

La 6a Cursa Vandekames supera la previsió de 600 inscrits

Per RedaccióImatge del cartell de la Vandekames 2016 que es celebrarà els dies 5 i 6 d'agost
A poques hores de tancar el termini d’inscripcions per a la 6a edició de la cursa de muntanya Vandekames, els organitzadors han registrat ja a més de 600 persones per participar en alguna de les seves modalitats. En concret, hi participaran fins al moment 591 adults i 57 infants, ja que la Vandekames està pensada per a que es pugui gaudir en família. La cursa l’organitzen el Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs i el Centre Excursionista Serres del Mestral, amb el suport de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i en la seva organització i logística hi col·laboren uns 200 voluntaris. Conrad Solé, des de l’organització, ha destacat el nombre significatiu de participants estrangers entre els inscrits “són persones d’altres països que estan aquí passant les seves vacances i que aprofiten per gaudir d’un dia de muntanya i participar a la Vandekames”. És també destacable l’augment de participació femenina, un 30% de dones i nenes, xifra que els organitzadors esperen que pugui anar augmentant en les properes edicions.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Cristina Borràs, ha remarcat la importància de donar suport des de l’Ajuntament a una activitat esportiva com la Vandekames “perquè és un atractiu molt important per al nostre municipi que permet als visitants descobrir que no només tenim sol i platja sinó que als nuclis d’interior poden també gaudir de les nostres muntanyes”.

Novetats

Com a novetats, cal destacar que el circuit negre serà més llarg, i passarà dels 28 km de l’any passat a 41 de manera que serà una marató de muntanya; i el circuit roig aquest 2016 formarà part del Circuit de Curses per Muntanya del Camp de Tarragona (serà la sisena cursa puntuable) i tindrà, per tant, 21 kilòmetres, 3 més que l’any passat. El recorregut blau, de 15,4 kilòmetres, es podrà fer tant caminant com corrent i també tindrà un caràcter competitiu. El circuit groc, en canvi, continuarà tenint la modalitat de caminada, però s’incrementarà el seu grau de dificultat, per atendre les peticions dels participants, que demanaven que la caminada suposés un repte per a les persones que comencen. I per als més petits hi ha la Vandekids, el circuit verd, que circula al voltant del camp de futbol de Vandellòs. La Vandekames està pensada per a totes les edats i estats de forma física.

Tot i amb això, la Ultra, la cursa més exigent amb un recorregut de 105 quilòmetres amb un desnivell de 6.500 metres no es podrà disputar ja que no s’ha assolit el nombre mínim d’inscrits per fer-la viable. Els organitzadors estudien la possibilitat de traslladar la ultra a unes altres dates fora del mes d’agost ja que el baix nombre de persones inscrites es deu principalment a que són dies de calor extrema per a una prova d’aquesta dificultat. La recollida de dorsals es pot fer efectiva el dijous i divendres a la tarda a la botiga La Roca Foradada de Tarragona o el mateix dia de la cursa als punts establerts per l’organització.

Comenta aquest article