Cultura

Un pletòric Julio Iglesias es posa el públic de Cambrils a la butxaca

Per Berta Ruiz

Julio Iglesias, ahir, en un moment del concert al Parc del Pinaret

Molt puntual, quan només passaven uns pocs minuts de les deu de la nit d'ahir, Julio Iglesias feia la seva aparició estel·lar a l'escenari del parc del Pinaret davant d'un públic que omplia a vessar tot el recinte. De fet, les entrades per al concert estaven esgotades des de feia mesos i només uns dies abans es van posar a la venda 60 entrades més que es van omplir de seguida amb la llarga llista d'espera que hi havia. Vestit de negre rigorós i camisa blanca –acompanyat per sis músics i quatre coristes-ballarines–, Julio Iglesias va obrir el concert amb les cançons Amor, amor, amor, La gota fría i Mammy Blue. Després, adreçant-se al públic molt agraït d'estar al Festival Internacional de Música, va explicar que el concert de Cambrils era l'únic que oferia a la Península Ibèrica enguany, després de tres concerts que havia ofert a les illes Canàries aquest passat mes de juliol: Santa Cruz de la Palma (16 de juliol), Las Palmas de Gran Canària (20 de juliol) i Santa Cruz de Tenerife (23 de juliol).

Julio Iglesias va seguir el seu repertori amb peces com Échame a mi la culpa o Ella –totes dues en record a les terres mexicanes i les cultures de més enllà de l'Atlàntic–, així com les conegudíssimes Me olvidé de vivir, Abrázame, Hey! o Amanecí en tus brazos, entre d'altres. També en record del desaparegut Luciano Pavarotti, Iglesias va interpretar de forma magistral la cançó lírica Caruso, peça que durant el concert va cantar en dues ocasions. Durant tota l'actuació, l'artista internacional es va mostrar molt parlador, molt proper, simpàtic i amè amb el públic, introduint amb alguna explicació o record personal cadascuna de les peces que cantava. Amb molt sentit de l'humor, el cantant va fer broma amb la seva edat –72 anys i en complirà 73 anys al setembre–, amb algunes de les seves molèsties físiques afirmant que "de cintura cap amunt tinc 27 anys, però de cintura en avall tinc 566" o, fins i tot, amb la seva fama de lligar molt i la mítica frase que l'acompanya amb molts muntatges que circulen per les xarxes socials de: "Y lo sabes".

"És un honor estar a Cambrils i fer-ho en un gran Festival com aquest"

El seu ampli i conegut repertori va seguir amb temes com La Carretera, El bacalao, Un canto a Galicia –dedicada al seu pare–, Crazy, Quijote, Manuela, De niña a mujer, Nathalie o Me va, me va, que va provocar el deliri del públic i que molta gent baixés des de les graderies fins a platea per ballar la cançó. Després, Julio Iglesias va fer pujar a l'escenari al director de l'empresa organitzadora del Festival, Publiolimpia, Antoni Mas, per dir que, "és honor està al meu país, estar a Cambrils –que és una localitat bellíssima– i fer-ho en un gran Festival com aquest". Antoni Mas va dir que, "tenir-te aquí és un gran honor per a tots i fer possible que aquest Festival hagi crescut d'aquesta manera és gràcies a artistes com tu". En el tram final del concert, Julio Iglesias va cantar d'altres temes com la corejada La vida sigue igual, 33 años, Ni te tengo ni te olvido o dues peces que havia cantat als concerts de Canàries com Canarito o Palmero sube a la palma, així com la cançó La Paloma i, novament un fragment de Me va, me va, que va tornar a fer ballar tot el públic assistent. Per acabar, Iglesias va interpretar Falling in love d'Elvis Presley i un tros de la coneguda Me va, me va per arrodonir la vetllada.

Cal destacar que prop de 2.000 persones van omplir anit el recinte del parc del Pinaret, amb tota la platea i totes les grades plenes de gom a gom. D'entre els assistents, es van deixar veure cares conegudes com el periodista radiofònic Luis del Olmo o l'expresident del FC Barcelona, Joan Laporta. A l'exterior del parc del Pinaret i la zona de la plaça del Setge, una gernació de persones també van seguir el concert amb cadires.

Comenta aquest article