Informació general

FA 10 ANYS: Els industrials del polígon de Belianes es queixen pel fort augment de la taxa del clavegueram

Per Judit Pinazo



Els industrials es van reunir ahir al migdia al vestíbul de l'Ajuntament
Notícia publicada l'1 d'agost de 2006

Ahir al migdia prop de 40 industrials del polígon de Belianes van reunir-se al vestíbul de l'Ajuntament per tal de demanar una reunió urgent amb el consistori. I és que els industrials cambrilencs es veuen afectats per un fort augment de la taxa del clavegueram i per aquest motiu han intentat, sense èxit, en diverses ocasions aconseguir una reunió amb el consistori. Segons els afectats, les taxes són molt superiors en relació a les taxes que van pagar l'any passat.

Actualment és Secomsa Aigües l'encarregada del servei del clavegueram del polígon de Belianes, que fins ara era privat. Els industrials creuen que des de que gestiona el servei Secomsa Aigües, els preus han pujat considerablement. Segons l'encarregat de l'administració del polígon –Marcel·lí Cister閠 els industrials han decidit acudir a l'Ajuntament perquè des del passat 18 de juliol estan intentant formalitzar una reunió conjunta entre industrials i consistori per tal de conèixer el perquè d'aquest augment.

I és que, segons Cisteré, fins ara la taxa del clavegueram s'aplicava segons el consum d'aigua que té cada activitat i enguany la taxa que s'ha aplicat s'ha fet en relació als metres quadrats que té cada negoci "no és coherent aplicar la taxa d'aquesta manera, ja que hi ha industrials que paguen una quantitat insignificant i altres que paguen tres o quatre vegades més del que els tocaria. No és una mesura equitativa".

Els industrials l'únic que volen és ser atesos pels responsables municipals que han tramitat aquesta taxa i que cada propietari pugui fer les seves preguntes directament i rebre una resposta. Volen que se'ls rebi de forma conjunta, i no a nivell individual, com segons Cisteré se'ls havia proposat en alguna ocasió, ja que així poden posar en comú els dubtes i queixes que tenen.

Segons declaracions del regidor d'Urbanisme –Joan Recasens– a Revista Cambrils Diari Digital, enguany no es podrà modificar la taxa, ja que l'ordenança que ho regula ja està aprovada, però s'intentarà de cara a l'any vinent arribar a un acord entre Secomsa Aigües i l'Ajuntament per tal que es pugui aplicar la taxa segons el consum d'aigua i no segons els metres quadrats de negoci de cada industrial.

Després de la trobada d'ahir al migdia a l'Ajuntament, Joan Recasens va comunicar als industrials que se'ls emplaçava a una trobada el proper dijous 3 d'agosta les 10 del matí al Centre Cultural, on està previst que hi assisteixi el regidor d'Hisenda –Dani Pallejà– acompanyat per algun altre representant municipal, encara per determinar.

Comenta aquest article