Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Policia Local i Mossos reforcen la presència al mercat ambulant de l'Hospitalet per evitar el top manta

Per Redacció

Els productes comprats als "top manta" que van ser decomissats

Fins a 8 accions de decomís de productes comprats al “top manta” ha estat el resultat de l’operatiu policial que es va desplegar conjuntament entre els Mossos d’Esquadra i la Policia Local de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant al mercat ambulant d’aquest passat diumenge. La presència policial als espais de mercat ambulant per informar i prevenir la ciutadania dels riscos de comprar a aquest tipus de venedors, forma part d’una campanya iniciada aquest estiu que inclou, a més, l’edició d’uns fullets informatius en català, castellà, anglès i francès. La informació es distribueix principalment a la recepció dels allotjaments turístics (hotels, càmpings, etc.) en el moment en què el visitant formalitza l’entrada i també s’hi han instal·lat panells explicatius.

A més, els policies locals acompanyats d’un informador turístic en reforcen la distribució al mercat ambulant dels diumenges que té lloc al passeig marítim i on es calcula que en un dia de temporada alta es poden reunir entre 80 i 90 parades de venedors de “top manta”. A banda de dissuadir els compradors potencials amb la distribució d’informació, s’han posat en marxa els dispositius de vigilància com els d’aquest passat diumenge en els quals s’aplica l’Ordenança municipal de convivència ciutadana i ús dels espais públics. En virtut del que diu l’ordenança, aquelles persones que hagin adquirit productes al “top manta” s’enfronten a una sanció administrativa i, a més, corren el risc de que se’ls pugui decomissar allò que han comprat.

El municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant treballa en aquesta campanya conjuntament amb Cambrils i Mont-roig del Camp i també amb els Mossos d’Esquadra. Les accions informatives i de vigilància es duen a terme en un calendari comú i es complementen amb altres iniciatives en funció de la realitat de cada municipi.

Comenta aquest article