Cultura

Estrella Morente presentarà el seu darrer disc, "Mujeres", aquest dissabte al Parc Samà

Per Redacció



La cantant Estrella Morente oferirà un concert dissabte al Parc Samà
El castell de Vilafortuny acollirà, avui a la nit, a partir de les deu, un nou concert del Festival Internacional de Música. En aquesta ocasió la música jazz serà la protagonista del concert, amb el grup Djangologie, que interpreta temes de música jazz en l'estil més purament europeu. La formació també recull la tradició del gipsy-swing, estil creat pels músics d'ètnia gitana de l'Europa central seguint les passes del mestre de la guitarra-jazz Django Reinhardt, un jazz diferent del que prové d'Amèrica.

El repertori que interpretarà el grup Djangologie està format per un collage de temes estàndards del swing americà, temes de Django Reinhardt, valsos, rumbes i temes del món gipsy, amb una àmplia diversitat de temes i ritmes. La formació instrumental està basada en les cordes: tres guitarres, un contrabaix i la recent incorporació d'un acordionista, proporcionant més riquesa tímbrica i creativa.

Concert d'Estrella Morente al Parc Samà

El dissabte, els jardins del Parc Samà acolliran el concert de la cantaora Estrella Morente, que presentarà el seu darrer disc, Mujeres. En aquest darrer treball, la cantant de Granada rendeix homenatge a les grans veus femenines de tots els temps, tant del flamenc com d'altres gèneres musicals. En les tretze cançons  del disc Mujeres, produït per Enrique Morente, s'hi pot trobar un repàs històric a cantaoras com La Niña de los Peines, La Perla de Cádiz i La Repompa, i altres cantants com Imperio Argentina, Nina Simone i Chavela Vargas. Alegrías, bulerías, tangos, soleares i tarantas són alguns dels estils d'aquest disc.
L'àlbum també conté versions i temes tan coneguts com "Volver" de Carlos Gardel i que la cantant ha enregistrat com a tema central de la banda sonora de la darrera pel·lícula de Pedro Almodóvar.

Comenta aquest article