Informació general

La Cooperativa Agrícola retornarà poc més del 46% dels imports retinguts a partir del 5 d'agost

Per Lluís Rovira i Barenys

Instal·lacions de la Cooperativa Agrícola

La Cooperativa Agrícola retornarà poc més del 46% dels imports retinguts, un 46,15% més concretament, i no el 40% que és el que es tenia previst fins ara. Segons ha pogut saber revistacambrils.cat, això serà possible ja que la Cooperativa posa dos milions d'euros que fins ara no havien estat contemplats en aquesta primera operació de retorn i que se sumen als 10 milions d'euros procedents del crèdit de l'Associació de Seccions de Crèdit més els 3 milions procedents del crèdit de l'empresa semipública Avançsa. Aquests dos milions d'euros que la Cooperativa ha decidit incorporar als crèdits esmentats provenen de la partida de crèdits i hipoteques que s'han subrogat, aquests darrers mesos, a Ibercaja. En total, doncs, seran 15 milions d'euros els que es posaran, de manera immediata, a disposició dels afectats. El pagament d'aquest 6% addicional suposarà que s'escurcin dos anys del primer període de retorn dels diners. Concretament es liquidaran els anys 9 i 10 del primer període de 10 anys i que corresponen als anys 2025 i 2026. Recordem que després d'aquest primer període en ve un altre de sis anys per acabar de satisfer el deute total que té la Cooperativa amb els afectats. Tots aquests punts es van donar a conèixer a la reunió que es va celebrar, ahir a la tarda, a la seu de la Generalitat a Tarragona i on hi havia els representants dels diferents estaments implicats.

5 d'agost, primer dia de pagament

El proper 5 d'agost els 15 milions d'euros estaran a Ibercaja i a punt per retornar-los als impositors. Els impositors s'hauran de personar a l'oficina d'Ibercaja del carrer de les Barques, al Port, per tal de formalitzar la llibreta o bé donar l'ordre de transferir els diners a un altre compte. Els comptes que s'obrin a Ibercaja correspondran a un per NIF i s'ha establert unes condicions especials per als afectats de la Cooperativa en el sentit de que no es cobraran ni comissions de manteniment ni de transferència a altres comptes. Els afectats que tinguin previst obrir un compte ja ho poden anar fent, sense esperar el dia 5 d'agost. De fet, ja fa força dies que hi ha afectats que ja han anat obrint els comptes a Ibercaja per tal de facilitar la tasca de retorn dels diners el dia que arribin i evitar, així, aglomeracions.

Assemblea informativa de la Plataforma d'Afectats aquest diumenge 24 de juliol

Aquest proper diumenge 24 de juliol la Plataforma d'Afectats farà una assemblea informativa, a partir de les 10 h. al Casal Municipal de la Gent Gran, per tal d'explicar els detalls de tota aquesta qüestió a tots els afectats.

Comenta aquest article