Pere Ferrando del Club Atletisme Cambrils, medalla d'argent al campionat de Catalunya de decatló màster

Pere Ferrando en una de les proves de velocitat disputades a l'estadi municipal d'atletisme

El passat cap de setmana es va disputar a l’Estadi Municipal d’Atletisme de Cambrils el Campionat de Catalunya de Decatló i Heptatló en la categoria màster. Aquesta va ser la sisena edició i cal tenir en compte que totes les anteriors també es van disputar a casa nostra. El Club Atletisme Cambrils segueix, així, amb la tradició d’organitzar un campionat de Catalunya cada temporada des de que es va inaugurar la pista d’atletisme ara fa 9 anys.

Les proves que es disputen al Decatló es reparteixen en dues jornades i són:
- Primera jornada: 100 m. llisos / salt de llargada / llançament de pes / salt d’alçada i 400 m. llisos
- Segona jornada: 110 m. tanques / llançament de disc / salt amb perxa / llançament de javelina i 1.500 m. llisos

A nivell femení es disputa l'Heptatló. Les proves es reparteixen en dues jornades i són:
- Primera jornada: 100 m. tanques / salt d’alçada / llançament de pes i 200 m. llisos
- Segona jornada: salt de llargada / llançament de javelina i 800 m. llisos

Els atletes màster tenen les categories d'edats agrupades de 5 en 5 anys, començant a partir dels 35 anys. Per aquest motiu es va donar la circumstància que hi van haver sis campions de Catalunya, cadascun a la seva categoria d’edat. De part del club hi va participar Pere Ferrando, que va assolir la medalla d'argent a la categoria M-50. Cal fer esment que el guanyador batia el rècord de Catalunya de Decatló de la categoria. A l'apartat femení una atleta F-55 va batre el rècord d'Europa, però no es va poder legalitzar degut a que el vent va ser excessiu. En tot cas, sí va poder batre els rècords de Catalunya de 200 m. llisos i salt de llargada de la seva categoria.