Informació general

Cau un intens temporal de pluja i pedra a Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys



Un vehicle va quedar atrapat a sota el pont de la via del tren al vial contigu a la riera d'Alforja
Cambrils va viure ahir una situació caòtica provocada per la forta tromba d'aigua que va caure durant una mitja hora, des d'abans de les 7 fins a tres quarts de 8 de la tarda. L'aiguat, acompanyat en alguns moments de pedra i de ratxes de fort vent, va tenir lloc just una setmana després de l'anterior temporal, tot i que en aquesta ocasió va ser força més intens.

En el moment del xàfec la temperatura es va situar a 19 graus, tres per sota dels que hi havia moments abans. La tempesta va anar acompanyada de llamps algun dels quals va arribar a caure al mig de la població.

Els 36 litres/m2 que van caure en aquest interval de temps van col·lapsar la circulació pels diferents vials cambrilencs. Els vials paral·lels a la riera d'Alforja es van inundar ràpidament sota del pont de la via del tren tallant el trànsit entre la Vila i el Port. Un cotxe va quedar atrapat al vial de pujada sota la via fèrria.

El vial de Cavet i l'avinguda de la Diputació van quedar inundats tallant la circulació entre Cambrils i Salou. La circulació per la carretera de la costa no es va restablir fins prop de les 9 del vespre.

La forta precipitació també va provocar inundacions a la Llosa i a diferents indrets de les urbanitzacions de ponent.

La pedregada va afectar especialment la franja compresa entre la partida de les Comes i el límit amb el terme municipal de Mont-roig del Camp. Els olivers i els conreus de les diferents hortalisses van quedar trinxats. A la zona de Miami Platja la pedregada va ser força espectacular.

Rates ofegades

A l'igual que la setmana passada, les canonades del clavegueram de la zona del Port es van sobreeixir abocant grans quantitats de merda pels carrers. Aquest cop, però, la situació va ser més espectacular i a part de la porqueria fins i tot hi havia rates mortes pels carrers.

La zona més afectada per aquests vessaments és la part central de la rambla de Jaume I, el carrer de les Barques i les cases del Grup Sant Pau que toquen a la Rambla. La porqueria va sortir per les tapes de clavegueram del carrer de Roger de Flor. En una d'elles, un vehicle hi va quedar atrapat per una roda.

L'altre punt de sortida de porqueria és al costat mateix de l'oficina del Patronat de Turisme. En aquest punt es va tallar un tros de vorera davant la invasió de porqueria que s'hi havia produït.

Un cop més, els veïns d'aquesta zona mostraven la seva indignació davant d'un fet que se succeeix cada cop que hi ha pluges intenses.

Comenta aquest article