Cultura

Revista Cambrils queda finalista al premi Tasis-Torrent

Per Jordi Moreno

Foto de família dels guanyadors dels premis de la Festa de la Comunicació
El passat 25 de gener, el recinte firal de Cornellà de Llobregat va acollir la festa de lliurament dels prestigiosos Premis de Comunicació de la Diputació de Barcelona. En la seva 21a edició, Revista Cambrils va ser novament finalista al premi Tasis-Torrent en la categoria de millor reportatge. El treball periodístic “Desallotjats” escrit per Lluís Rovira a l’edició d’abril va ser seleccionat pel jurat d’entre un total de 78 candidatures. L’article recollia el desallotjament dels jubilats del Casal d’Avis Baix Camp el passat 13 d’abril per la policia local. Cal esmentar que en l’anterior edició d’aquests premis, el reportatge titulat “Setge al Casal” també va ser finalista. En aquella ocasió es feia un seguiment exhaustiu del primer tancament dels avis a les dependències municipals.

Portada de la Revista del mes d'abril on es va publicar el reportatge seleccionat
L’equip de redacció de la Revista valora molt positivament que durant diversos anys consecutius els seus reportatges quedin classificats entre els millors reportatges periodístics d’aquest certamen, competint amb grans mitjans de comunicació. El guanyador d’enguany ha estat Regió 7 d’Igualada i Manresa amb un reportatge sobre la immigració a les comarques de l’Anoia Sud i el Bages dels periodistes Olga Solé i Joan Piqué. A 440 metres sobre el nivell del Mar, d’Olot s’emportà el Tasis a millor publicació, Ràdio Barberà del Vallès i “Una infància a l’exili” de Ràdio Constatí el premi Rosalia Rovira, Televisió de Badalona i l’espai “Vídeo Ombra” de BTV el premi Miramar, 08800, el Butlletí Municipal de Vilanova i la Geltrú el premi Arrel i la web de l’Ajuntament d’Arenys de Mar el premi la Malla.

El periodista Josep Maria Huertas va rebre el Premi d’Honor de Comunicació de la Diputació de Barcelona. El guardó és un reconeixement a la seva carrera professional de més de 37 anys com a informador. Durant la seva intervenció, el premiat va alabar “els usos democràtics” amb què es regeixen els petits mitjans de comunicació i que, a vegades, es troben a faltar en els grans mitjans. Huertas també va trencar una llança a favor de la informació local, que es veu relegada a un segon pla per un excés d’informació sobre la ciutat de Barcelona. “El barcelonisme informatiu és una malaltia cultural. És un defecte”, va dir.

Comenta aquest article