Informació general

FA 10 ANYS: Arriben un any més els nens sahrauís que passaran l'estiu amb famílies cambrilenques

Per Judit Pinazo



Els nou nens sahrauís acompanyats de l'alcalde Robert Benaiges, Salvador Matas i Rosa Mª López, ahir a la sala de plens de l'Ajuntament
Notícia publicada el 5 de juliol de 2006

La sala de plens de l'Ajuntament va acollir ahir al migdia l'acte de rebuda dels 9 nens sahrauís que un any més passaran l'estiu amb famílies cambrilenques. A l'acte d'ahir hi van assitir l'alcalde –Robert Benaiges–, el regidor de Participació Ciutadana –Salvador Matas–, la regidora de Cultura –Neli Queral–, i la regidora de Benestar Social i coordinadora de les colònies d'infants sahrauís a la província de Tarragona –Rosa M. López– acompanyats per les famílies acollidores d'enguany.

Enguany, tal i com va explicar Rosa M. López, s'han duplicat el nombre de nens que passaran l'estiu en famílies del municipi i va voler destacar la solidaritat que any rere any demostren algunes familíes del municipi. Concretament han vingut un total de nou nens –tres noies i sis nois– amb edat compreses entre els 6 i els 12 anys, tots ells provinents dels campaments de refugiats de Tindouf. Alguns dels nens no és la primera vegada que vénen a Cambrils i ahir alguns d'ells es retrobaven amb famílies que ja els havien acollit altres estius.

En l'acte d'ahir, la regidora Rosa M. López va destacar que enguany ha estat l'associació cambrilenca Hammada - Associació d’Amics del Poble Sahrauí qui ha organitzat les colònies d'acollida de nens sahrauís al Camp de Tarragona. Recordem que fins ara aquest projecte el duia a terme a Cambrils la secció local de l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí (ACAPS).

Destacar que el proper 16 de juliol se celebrarà una trobada de famílies acollidores de nens sahrauís d'arreu de Catalunya a Vilafranca del Penedès. Rosa M. López va transmetre ahir en la recepció dels nens que "és una cita important per als nens, ja que es retroben entre ells i això sempre els ve de gust".

Actualment a Catalunya més de 20 ONG col·laboren amb el poble sahrauí organitzant colònies d’estiu per a l’acollida d’infants i enguany se n’acolliran més de 700 a tot Catalunya.

Comenta aquest article