Societat

Un milió de pessetes per gastar en un dia

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de la jornada de compres del guanyador del sorteig
El sorteig del milió de pessetes que va posar en marxa la Unió de Botiguers el passat mes d’octubre va aconseguir el propòsit que perseguia, convertir-se en un veritable reclam propagandístic del comerç cambrilenc a nivell de la demarcació. A l’expectació que prèviament havia despertat el sorteig entre els clients de les botigues de la localitat s’hi va sumar una destacada repercussió mediàtica que va tenir tant el sorteig mateix, celebrat el dia 24 de desembre a les dependències de Ràdio Cambrils, com el seguiment del guanyador del sorteig en el seu dia de compres, que va ser el darrer dia de l’any 2001.

De compres amb carruatge

L’afortunat guanyador del sorteig del milió va ser Francisco Gaya, veí del barri tarragoní de Torreforta. El 31 de desembre, a un quart de 10 del matí, Francisco, acompanyat del seu fill Alejandro de tres anys d’edat, i de Montserrat Guiu, amiga del guanyador i dependenta de la botiga Souvenirs Cristina, d’on procedia la butlleta premiada, van iniciar la cursa contra rellotge per gastar el milió de pessetes en un dia. Davant de l’emissora municipal l’esperava el carruatge estirat per un cavall amb el qual s’havia de desplaçar per fer les compres. Abans de començar, Jordi Sancho, president de la Unió de Botiguers li va lliurar un taló simbòlic per valor d’un milió de pessetes i uns vals per utilitzar-los durant el seu dia de compres. Un gran desplegament mediàtic va seguir de prop els primers compasos de la jornada de compres de Francisco. En primer lloc es va dirigir a una pelleteria del carrer del Consolat de Mar on ja li guardaven una jaqueta de pell que dies abans havia encomanat. També hi va comprar dos pantalons per regalar. Les compres van continuar a la botiga de souvenirs d’on procedia la butlleta premiada i a una botiga de roba del costat. De botiga en botiga, Francisco es va gastar el milió de pessetes abans del migdia.

Sorteig amb suspens

El guanyador del milió no va poder ser localitzat fins tres dies després del sorteig. Després d’extreure’s la seva butlleta el dia 24 de desembre va ser impossible trobar-lo el mateix dia. No va ser fins al dia 27 de desembre quan a mig matí es va poder parlar amb ell. Francisco, de 50 anys d’edat i soldador metal·lúrgic de professió, es va mostrar sorprès d’haver guanyat el premi i al mateix temps disposat a seguir el ritual que marcaven les bases d’aquest sorteig.

§ 100.000 butlletes repartides en 96 comerços§

El president de la Unió de Botiguers, Jordi Sancho, es mostrava satisfet tant per la repercussió mediàtica com per la participació dels comerços cambrilencs en el sorteig, “hi han participat 96 comerços que han adquirit les 100.000 butlletes que s’havien posat en circulació”. Sancho considera que les festes nadalenques és l’època ideal per fer un sorteig d’aquest tipus ja que es prima el consum a la nostra població. Da cara a l’any vinent la Unió de Botiguers està disposada a fer un nou sorteig, però aplicant alguna que altra modificació, “encara n’hem de fer la valoració en junta, però la idea és fer un nou sorteig l’any vinent i pensar el que es pot millorar respecte el d’enguany”.

Comenta aquest article