Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

L'Hospitalet de l'Infant disposarà de biòtops artificials a les seves platges amb el patrocini de Repsol

Per Redacció

Un moment de la presentació dels biòtops, ahir al matí al Port Esportiu de l'Hospitalet de l'Infant

Ahir al matí es van presentar, a la marina seca del Port Esportiu de l’Hospitalet de l’Infant, els biòtops que es disposaran a la platja de l’Arenal. A l’acte hi van assistir l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia; la Regidora de Turisme, M.Elidia López, el responsable de comunicació de Repsol a Tarragona, Josep Bertran, el creador dels biòtops, Miquel Rota i un representant de l’empresa de busseig local que s’encarrega de la seva col·locació.

Es tracta de grans peces d’obra i pedra, d’entre 1,30 i 2 metres d’alçada, per 1,5 metres d’amplada. Pesen entre 1.000 i 2.000 quilos i estan fetes d‘un ciment de PH neutre i carbonat de calci que atrau la flora i la fauna marines tot formant un escull. Aquestes estructures incorporen un innovador sistema de boia intermèdia que fa que la cadena sobrant de la boia que sura quedi en suspensió i no es malmeti el fons marí quan hi ha temporal. Quan acaba la temporada d’estiu, només cal que dos professionals del busseig es desplacin al punt on es troba cada boia per treure la cadena que va des de la boia intermèdia fins la superfície. La resta de l’estructura i tota la flora i la fauna que hi creix es queda on està fins l’estiu següent. Les boies es localitzen per mitjà d’un GPS.

Pel que fa al finançament del projecte, Repsol s’ha fet càrrec dels biòtops, mentre que els ajuntaments financen el manteniment del material i la instal·lació i desinstal·lació de la part que va des de la boia intermèdia fins a la superfície.

Comenta aquest article