Informació general

FA 10 ANYS: L'ACA ha invertit més de 160.000 euros en la millora de la depuradora de Cambrils

Per Judit Pinazo



Imatge d'arxiu de l'estació depuradora d'aigües residuals de Cambrils
Notícia publicada el 22 de juny de 2006

El mes de maig de l'any passat l'Ajuntament anunciava que l'ACA s'havia compromès a realitzar una inversió de 450.000 euros en la depuradora de Cambrils. Un any després ja s'han dut a terme totes les accions de millora previstes, ja que fins aleshores la situació de la depuradora era força precària. Per una banda, s'ha millorat el sistema de bombament de la depuradora amb una inversió total de 51.900 euros, repartits en dues actuacions, la millora dels separadors de la xarxa, per una banda, i la reparació de bombes, per una altra.

Una altra de les accions dutes a terme
, on s'han invertit un total de 110.000 euros, ha estat en la millora del sistema de guia del pont, el reactor biològic i l'equip d'aireació, i s'ha substituït l'equip de l'agitador i el de la bomba de fangs. Per últim, destacar també que s'ha reparat la instal·lació elèctrica. Totes aquestes accions s'han dut a terme en l'últim any amb un pressupost total de 160.000 euros. Segons declaracions del regidor de Medi Ambient, Salvador Matas, "tot i que la depuradora no és vella, hi havia una sèrie de mancances que s'havien d'arreglar per tal de tenir-la en condicions". Els  300.000 euros restants de la inversió prevista per l'ACA es destinaran a les actuacions de millora de la xarxa general de clavegueram, concretament al passeig marítim de ponent, que pateix un problema de filtració d'aigua salada. Abans que es faci el passeig es canviaran els trams afectats per les filtracions.

Depuradora de Montbrió

Un altre dels problemes que pateix el municipi des de fa temps és la baixada d'aigües residuals de Montbrió, fet que l'Ajuntament de Cambrils ha denunciat en diverses ocasions. Després de diferents intents sense èxit per construir una depuradora a Montbrió, sembla que la solució està propera. Ara fa sis mesos es va treure a concurs la construcció de la depuradora de Montbrió, però va quedar desert. Davant aquesta situació l'Ajuntament de Cambrils va demanar a l'ACA fer una segona licitació augmentant el preu de sortida. El passat 16 de juny es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) un nou concurs públic, amb un pressupost total de licitació de 769.705 euros. Segons Matas si tot va bé i el juliol s'obren les pliques i s'adjudica, el proper mes d'octubre s'iniciarien les obres amb un termini d'execució de sis mesos.

Comenta aquest article