Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

La platja de l'Almadrava de l'Hospitalet acollirà la final del campionat de Catalunya de fotografia submarina

Per RedaccióCartell del campionat de fotografia submarina
La platja de l’Almadrava ha estat l’espai escollit per la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques per disputar la primera edició del Trofeu Fotosub Apnea Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, final del campionat de Catalunya que tindrà lloc del 17 al 19 de juny. La competició començarà a partir de les 8:30 hores del matí amb la sortida des de la platja. El jurat n’assignarà les puntuacions cap a les 20 hores del vespre i els guanyadors es donaran a conèixer el diumenge 19 de juny a la cerimònia de trofeus que tindrà lloc a les 11.30 a la Sala Bonet Castellana.

La fotosub apnea consisteix en la captura fotogràfica de peixos vius realitzant la immersió a pulmó lliure i els participants competeixen per poder fotografiar el màxim nombre d’espècies diferents de peixos en les 5 hores que dura la prova. Cal tenir en compte que en tractar-se de proves llargues en les que no es pot comptar amb cap tipus de suport per respirar sota l’aigua, aquest tipus de competicions suposen un gran esforç i requereixen tant d’una bona preparació física com d’un coneixement previ de les espècies que es poden trobar al fons marí on es disputa el campionat. Les imatges que s’hagin capturat durant el campionat es projectaran diumenge al matí també a la Sala Bonet Castellana.

El jurat del campionat valora, a banda del valor artístic de les imatges que es compleixin els requisits del reglament, entre els que hi figura que el peix aparegui sencer i amb un ull sempre visible i enfocat, que aparegui el més natural possible i sense cap incidència externa o que les imatges estiguin ben il·luminades. La Federació Catalana d’Activitats subaquàtiques organitza aquest campionat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i el Club Nàutic Hospitalet-Vandellòs.

Comenta aquest article