Informació general

Es posa en marxa Cambrils Connecta, el nou servei de Wi-Fi gratuït

Per Berta Ruiz

Detall de l'aplicació de Cambrils Connecta

Es posa en marxa Cambrils Connecta, el nou servei de Wi-Fi gratuït a diferents punts de Cambrils, en el marc del programa iCambrils Smart City. Amb aquest servei es crea un canal d’accés a la informació, productes i serveis de Cambrils, tant per als residents com als visitants. Els usuaris podran accedir a tota la informació municipal i als comerços adherits, amb l’oferta cultural, turística, gastronòmica i comercial. Per tant, accedint a aquesta connexió a Wi-Fi s'accedirà a tota aquesta informació municipal i, per altra banda, també hi haurà l'opció d'accedir a internet i navegar lliurament a d'altres llocs d'internet, però en aquest cas es necessitaran uns tiquets que donin accés gratuït i que es podran obtenir als comerços adherits al servei. Els usuaris podran fer ús d'aquest servei al llarg de la façana marítima –des del Pi Rodó fins a l'Escola d'Hoteleria–, als parcs del Pescador i del Pinaret, a la plaça de la Vila i a la zona del passeig d'Albert. El portal Cambrils.cat i l’App de Cambrils que es presentarà en breu, seran els proveïdors de continguts municipals de ‘Cambrils Connecta’, garantint l’oficialitat del servei.

Ahir al matí tenia lloc l'acte de presentació del servei a càrrec de l'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza–, la regidora de Promoció Econòmica –Ana López–, el regidor de Joventut i Noves Tecnologies –Eduard Pellicer–, el cap de l'àrea de Noves Tecnologies –Pep Budí– i el director de l'empresa Telnet, Josep Lluís Romeo.

Tal com es va explicar en la presentació, la normativa en matèria de telecomunicacions fa molt difícil que l’administració municipal pugui oferir aquest servei directament a la ciutadania. És per aquest motiu que, s’ha optat per la col·laboració público-privada per oferir un servei que, a la vegada, tingui un retorn per a l’economia local. A través d’aquest servei l’usuari tindrà informació rellevant de la ciutat com l’agenda, l’actualitat, el temps, què visitar o com desplaçar-se i alhora, de l’activitat econòmica local: comerços, restaurants, bars, promocions del comerç. Per tot plegat, es calcula que es comptarà amb 110.000 usuaris anuals i que es realitzaran un total de 650.000 consultes en un any.

Per accedir a aquest servei, els usuaris podran obtenir tiquets de navegació que oferiran els comerços associats a la campanya els quals disposaran d’un identificatiu que podran posar als aparadors.

El servei compta ja amb 1.500 connexions setmanals

El servei es va posar en marxa de forma experimental per la Fira de Cambrils. Tot i no haver-se presentat oficialment, ha comptat amb puntes de 1.500 connexions en una hora que s’han estat navegant una mitjana de tres minuts i mig. Els serveis més consultats pels usuaris han estat l’agenda i el temps. En quarta posició es troben les ofertes comercials.

Un moment de la roda de premsa de presentació. D'esquerra a dreta: Josep Lluís Romeo, Eduard Pellicer, Camí Mendoza, Ana López i Pep Budí

Comenta aquest article