Informació general

Un grup d'afectats per la Cooperativa convoca concentracions al port, els diumenges de 12h a 13h

Per Redacció

Concentració de protesta d'afectats de la Cooperativa en el marc de la Fira d'enguany

La inquietud que genera, a hores d'ara, el retorn dels diners als afectats per la Cooperativa Agrícola va en augment. Aquesta inquietud ja es va manifestar, aquest darrer cap de setmana, amb la convocatòria, a través de les xarxes socials, de concentracions de protesta en el marc de la Fira. Aquestes protestes van marcar un punt d'arrencada i aquesta setmana, també a través de les xarxes socials, s'ha llançat una nova proposta que és la de realitzar protestes pacífiques al carrer cada diumenge, de 12h a 13h, a la part central del port de Cambrils. 

Reunió de la Plataforma amb els socis productors, aquest proper dilluns al Centre Cultural

D'altra banda, la Plataforma d'Afectats ha convocat una nova reunió enfocada als socis productors, aquest proper dilluns 13 de juny, a partir de les 19,30 h. del vespre, al Centre Cultural. Es tracta de la tongada de reunions periòdiques que la Plataforma d'Afectats va iniciar el passat 23 de maig amb els socis productors per tal de parlar del present i del futur de la Cooperativa Agrícola.

El ple del Parlament ratifica el decret llei per a la creació del fons de suport financer a les Cooperatives

El ple del Parlament d'ahir va convalidar el decret 2/2016 de modificació de la llei que regula el funcionament de les seccions de crèdit de les cooperatives, que inclou la creació d'un fons de suport financer que es nodrirà de les aportacions d'aquestes entitats. La iniciativa va estar aprovada amb els vots favorables de JxSí, PSC i SQEP, l'abstenció de C's i la CUP, i el rebuig del PP. A banda, tots els grups van acordar per unanimitat que la modificació es tramiti a través d'un projecte de llei i no d'un decret.

L'objectiu del fons de suport és dotar el sector d'un nou instrument per facilitar el finançament a les cooperatives que acordin en assemblea procedir a la liquidació ordenada de la seva secció de crèdit. Les cooperatives hauran de destinar al fons com a mínim el 3% sobre els saldos creditors mitjans mensuals de cada secció de crèdit, en data de 31 de desembre de cada any.

El BOE publica la resolució del Jutjat Mercantil número 1 de Tarragona sobre la Cooperativa Agrícola

D'altra banda, el BOE d'ahir 9 de juny publicava la resolució del Jutjat Mercantil número 1 de Tarragona del passat 12 d'abril respecte a l'acord de refinançament de la Cooperativa gràcies a l'acord subscrit pels impositors. La publicació de l'acord al BOE marcaria el compte enrere de 15 dies per a fer el pagament del 40% acordat per enguany als impositors. El pagament, doncs, s'hauria de produir a finals d'aquest mes de juny.
Comenta aquest article