Informació general

FA 10 ANYS: Es realitzen les primeres actuacions contra la venda il·legal abans d'entrar en vigor l'ordenança de Convivència Ciutadana

Per Judit Pinazo



Aspecte que oferia ahir al migdia el passeig marítim de la platja del Cap de Sant Pere
Notícia publicada el 8 de juny de 2006

El passat mes de març la Policia Local va engegar les accions que es duen a terme per tal de combatre la venda il·legal al municipi, que cada any s'accentua en arribar la temporada d'estiu. Només en els tres últims mesos s'han incautat més de 2.000 CD i 600 DVD provinents de la venda il·legal i ha detingut a 5 persones per delictes contra la propietat intel·lectual i industrial. Tal i com explicava el regidor de Seguretat Ciutadana –Jordi Savall– a Revista Cambrils Diari Digital "el material incautat al venedor, que és multat, la Policia Local el passa a la Guàrdia Civil, que és qui s’encarrega de destruir-lo, tal i com obliga la Llei de drets d’autor".

A banda durant aquest mesos, segons explicava Jordi Savall, també s'han requisat altres tipus de material com roba, ulleres, gorres, etc. En aquests casos, es posa la multa i si el venedor il·legal la paga se li torna el gènere. Però amb l'entrada en vigor de l'Ordenança de Convivència Ciutadana, el proper 1 de juliol, les sancions s'enduriran amb multes més elevades, i amb sancions també dirigides als compradors i a aquells que encobreixen la venda il·legal, com poden ser, tal i com explicava Jordi Savall, alguns comerços que guarden el gènere de la venda il·legal per evitar que la Policia Local el trobi.

Per tal que la ciutadania pugui conèixer en detall les modificacions i l'entrada en vigor de la nova ordenança, es repartiran uns tríptics informatius per comerços, hotels i domicilis.

Treball conjunt

Tal i com explicava Jordi Savall "cada any en aquesta època hi ha molta gent que es dedica a la venda il·legal, tot i això és difícil comptabilitzar-ho a nivell de municipi; només a la zona del Port en tenim detectats una dotzena, però a la zona del Cap de Sant Pere, n'hi ha molts més". Segons Savall aquella zona és la predilecta dels venedors il·legals ja que queda al límit del terme amb Salou i quan detecten la presència de la Policia Local, se'n van cap a Salou.

Segons Jordi Savall en les properes setmanes s'intentarà formalitzar el conveni que es fa cada any entre la Policia Local de Salou i la de Cambrils, per tal de permetre als dos cossos de seguretat operar dins d'uns metres de la població veïna per tal d'evitar que els venedors il·legals s'escapin. Per altra banda, segons Savall, no es descarta dur a terme, durant l'estiu, operacions conjuntes entre els dos cossos en matèria de lluita contra la venda il·legal.

Altres notícies del 8 de juny de 2006:

- Els tràmits per aconseguir la gratuïtat de l'AP-7 mentre durin les obres de l'N-340 continuen topant amb entrebancs

- L'empresari Josep Martí Seró nou president de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Província de Tarragona

- L'associació juvenil La Torre de l'Alquimista i l'Àrea de Juventut organitzaran les II Jornades de Rol a Cambrils

- Els alumnes de l'Oficina Local de Català celebren el fi de curs amb danses tradicionals

Comenta aquest article