Informació general

FA 10 ANYS: L'arquitecte Ramon Sanabria presenta la maqueta del futur teatre auditori

Per Judit Pinazo



Ramon Sanabria, Neli Queral i Robert Benaiges davant la maqueta del futur teatre auditori
Notícia publicada el 2 de juny de 2006

El Centre Cultural va acollir ahir la presentació de la maqueta del que serà el teatre auditori de Cambrils. A l'acte hi van assistir els arquitectes encarregats del projecte Ramon Sanabria i Lidia Planas, l'alcalde –Robert Benaiges–, la regidora de Cultura –Neli Queral–, la regidora de Benestar i Família –Rosa M. López– i el regidor de Medi Ambient –Salvador Matas–.

El teatre auditori, el projecte del qual ja es va presentar el desembre de l'any passat, es construirà a la vora de l’actual estació d’autobusos i comptarà amb una gran plaça que donarà entrada al teatre. El teatre preveu una capacitat de 640 persones i compta amb un pressupost de 7 milions d'euros. Segons va explicar en la presentació l'alcalde, l'Ajuntament sol·licitarà una subvenció al Departament de Cultura de la Generalitat per subvencionar-ne una part. Per altra banda, Benaiges va anunciar que un cop passat per ple municipal el projecte, està previst que les obres del teatre auditori comencin el proper mes de desembre amb un termini aproximat d'execució de dos anys i mig.

En la presentació l'alcalde va destacar la importància de l'obra i el va definir com "un dels principals projectes d'aquests mandat". Per altra banda, va anunciar que abans que finalitzi aquest primer mandat ja estarà enllestida la nova Escola Municipal de Música que s'ubicarà al costat del futur teatre auditori, on actualment hi ha l'estació d'autobusos.

La sala del teatre auditori s’estructurarà en dos nivells i permetrà la subdivisió de l’espai disponible. Disposarà també d’un fossar on cabran una seixantena de músics i hi haurà camerinos, cabines de control i cabines de traducció. L’escenari d’aquesta sala tindrà les dimensions necessàries per poder-hi fer teatre, òpera i música simfònica. A banda disposarà d'espais dedicats als serveis del teatre i una sala polivalent que tindrà una capacitat per a poc més de 100 persones i permetrà fer-hi diversos tipus d’actes públics, com ara conferències, presentacions de llibres o exposicions. L'acústica de l'auditori va a càrrec d'Higini Arau, que segons l'arquitecte Sanabria és un dels millors professionals en acústica.

Portar el mar a l'auditori

Un dels aspectes més característics del teatre auditori és la seva caixa escènica, que tindrà una forma que té la intenció d'evocar la silueta d'un peix, així ho va explicar ahir  l'arquitecte Ramon Sanabria: "ja que l'edifici no està al costat del mar, va sorgir la idea de portar el mar al solar on anirà el teatre auditori i una manera de fer-ho era construint una caixa escènica que recordés el mar d'alguna manera". Així doncs, la caixa escènica anirà recoberta d'unes planxes d'alumini que simularan les escates d'un peix, elaborades amb plaques d'alumini reciclat extretes de les càmeres frigorífiques de vaixells pesquers d'Islàndia. L'estructura tindrà un color o un altre segons l'hora del dia i la llum que hi toqui.

Altres notícies del 2 de juny de 2006:

- Cambrils acull les Jornades tècniques de l'Associació de Caps i Comandaments de la Policia Local de Catalunya

- Mor als 104 anys d'edat la cambrilenca Pepeta Cros Agramunt

- 31 comerços de l'entitat Vila-Centre participen a la tercera mostra "L'art als aparadors"

- El grup de teatre cambrilenc La Teca representa l'obra "Spot" al Palau Municipal d'Esports

Comenta aquest article