Cultura

La figura d'Antoni de Gimbernat protagonista del web de la Biblioteca Municipal

Per RedaccióLogotip de l'Any Gimbernat
Antoni de Gimbernat serà el protagonista del web de la Biblioteca Municipal durant el mes de juny. Durant aquest mes, es donarà a conèixer la figura d'aquest il·lustre cambrilenc, en el marc de la programació d'activitats del bicentenari de la seva mort. Al web es trobarà un recopilatori de llibres, articles de premsa i altre material gràfic que es pot consultar a la Biblioteca, sobre aquest cirurgià, descobridor del plec fibrós que porta el seu nom, "el lligament de Gimbernat", així com de la tècnica correcta per realitzar operacions d’hèrnia crural.

Entre el material que es podrà consultar s’hi troba el llibre de Manel Tarés, "La introducció del règim borbònic a la vila de Cambrils: de la Guerra de Successió a les reformes dels anys seixanta del segle XVIII", que ofereix una panoràmica complerta sobre com es va viure el segle XVIII a Cambrils. També es podrà consultar el llibre "Els Gimbernat i el Cambrils del segle XVIII", de Laureà Pagarolas, que conté un apartat sobre la vida d’Antoni de Gimbernat, així com de la genealogia d’aquesta important família local. El fons incorpora també els articles que Josep Salceda va escriure a Revista Cambrils i que estan recopilats al volum 1 del llibre Quaranta anys d’estampes cambrilenques, amb informació biogràfica de Gimbernat.

Des de la Biblioteca Municipal s’ha editat una guia de lectura on es destaquen els fets significatius de la vida de Gimbernat a través dels llibres i dels articles que estan disponibles a la Biblioteca per a la seva consulta. La guia es pot consultar al web: https://issuu.com/bpmc/docs/guia-gimbernat-web


Comenta aquest article