Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

L’Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i Comaigua signen un conveni d'ajuts per a les famílies més desfavorides

Per Redacció

Un moment de la signatura del conveni entre l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant amb Comaigua

Per continuar garantint el servei d’aigua a totes aquelles persones i famílies que es trobin en una situació de vulnerabilitat econòmica,  l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i l’empresa subministradora de l’aigua al municipi, Comaigua, han renovat el seu conveni de col·laboració el passat dijous. Gràcies a la signatura d’aquest conveni, les persones en risc d’exclusió social, usuàries del servei municipal d’abastament d’aigua potable i clavegueram, podran accedir als ajuts del Fons de Solidaritat posat en marxa per Comaigua. Aquests ajuts podran consistir en l’exempció del 100% del total de la factura de l’aigua (inclosos els impostos), l’alta del servei amb l’exempció o l’ajornament del cost, la reobertura del subministrament amb l’exempció o ajornament del cost i l’ajornament de les factures pendents de pagament.

A aquest Fons de Solidaritat, Comaigua hi destinarà enguany 2.500 euros, la mateixa xifra de l’any passat,  segons ha explicat el director gerent de l’empresa, Jordi Azorín. "És la xifra orientativa, que hem calculat tenint en compte les necessitats del municipi, ha argumentat. En aquest sentit, Azorín ha explicat que l’any passat no es va esgotar la quantitat prevista al Fons Social: "van sol·licitar-ne l’ajuda un total de 19 famílies i vam bonificar un total de 36 factures, per un import de 2.022,17 euros", ha precisat. Les persones que vulguin beneficiar-se enguany d’aquests ajuts i compleixin els requisits, especificats a les ordenances fiscals municipals, s’hauran d’adreçar als Serveis Socials de l’Ajuntament. El personal d’aquest departament serà el que enviarà a Comaigua el document de sol·licitud de l’ajut en què s’acrediti una situació econòmica que justifiqui l’atorgament de l’ajut. Amb aquest acord de col·laboració, que l’alcalde del municipi, Alfons Garcia i el director gerent de Comaigua, Jordi Azorín, han signat per tercer any consecutiu, tant l’Ajuntament com l’empresa s’han compromès a donar suport als col·lectius de la societat que més estan patint els efectes de la crisi econòmica, tal com ha assenyalat la regidora de Serveis Socials, Cristina Borràs, present a l’acte de signatura del conveni.

Borràs ha explicat que, per garantir, igualment, el servei d’aigua a totes aquelles persones i famílies del municipi amb greus dificultats econòmiques, l’Ajuntament i Comaigua tenen previstes altres actuacions davant de situacions de pobresa energètica i vulnerabilitat econòmica que provoquen la impossibilitat de pagar, dins el termini previst, les factures per al consum d’aigua, per evitar els talls de subministrament.  Entre aquestes actuacions, hi ha la possibilitat d’aquestes persones d’accedir a tarifes socials, descomptes, ajornaments en les factures i altres ajuts que ofereix l’empresa; i també als ajuts que concedeix el consistori  a través dels Serveis Socials, amb la partida pressupostària destinada als ajuts puntuals d’urgència social i altres situacions sobrevingudes, entre altres possibilitats.

Comenta aquest article