Informació general

La Plataforma d'Afectats de la Cooperativa reclama que s'agilitzin les gestions per a poder disposar ben aviat dels 13 milions d'euros

Per Lluís Rovira i Barenys

Instal·lacions de la Cooperativa Agrícola

La Plataforma d'Afectats per la Cooperativa Agrícola de Cambrils (PLAFECOPCAM) reclama que "s'agilitzin les gestions entre tots els actors implicats, per tal que els més de 1.500 impositors afectats pel tancament de la secció de crèdit de la Cooperativa Agrícola el passat 22 de desembre puguin recuperar, en breu, el 40% inicial dels 32,5 milions d'euros de saldos retinguts, d'acord amb allò pactat a l'acord marc de refinançament amb el 80% dels afectats. Un missatge d'urgència que no només s'adreça a la pròpia Cooperativa sinó també, i sobretot, a aquells que es van comprometre a posar els 13 milions requerits per a aquest pagament inicial: les seccions de crèdit de les diferents cooperatives agràries catalanes i la Federació de Cooperatives de Catalunya, i la Generalitat de Catalunya, a través de l'empresa AVANÇ,SA.". La Plataforma ha emès un comunicat, aquest mateix matí, després d'haver mantingut una trobada, aquesta mateixa setmana, amb els responsables de la Cooperativa Agrícola.
 
D'altra banda, la plataforma també demana la màxima implicació a la resta d'administracions (ajuntaments, Consell Comarcal del Baix Camp, Diputació, Parlament de Catalunya, etc.) i institucions públiques que van anunciar el seu suport a la Cooperativa i als afectats un cop se superés la situació preconcursal, "per assolir aquesta fita inicial i per col.laborar a aconseguir complir els objectius de viabilitat de la Cooperativa. L'afectació a les economies domèstiques dels més de 1.500 afectats persisteixen, i allargar la situació es fer patir la gent innecessàriament. Entenem que, havent esdevingut ferm l'auto judicial d'homologació del refinançament i la viabilitat de la Cooperativa Agrícola, 'el dia D ha arribat, ara toca posar-se les piles' i cal accelerar les gestions per tal que el pagament es pugui fer en les properes setmanes".

Des de la Plataforma, a més, expliquen que aquestes gestions han de tenir un doble vessant: "han de servir perquè els prestadors que han d'aportar els 13 milions requerits pel pagament inicial als afectats, reuneixin i posin a disposició de la Cooperativa els imports compromesos de manera immediata, un cop s'ha donat compliment a les condicions que s'havien imposat. I també és una exigència vers la Cooperativa, que s'ha d'afanyar a dissenyar i posar en pràctica de manera immediata els mecanismes pel qual els diners seran transferits a cadascun dels impositors. No ens podem trobar amb els diners en caixa, i que es remeti els afectats a fer cues per lliurar un número de compte per que se'ls reemborsi el capital quan això es podria estar gestionant actualment".
D'altra banda, la Plataforma d'Afectats té previst fer una assemblea d'associats aquest mateix mes de maig en data, lloc i hora que es donaran a conèixer ben aviat.

Comenta aquest article