Informació general

Ports de la Generalitat adjudica a la Confraria de Pescadors la concessió per a l'explotació de la llotja

Per Lluís Rovira i Barenys, Berta Ruiz



Entrada de peix a la llotja ahir a la tarda al Port de Cambrils
Ports de la Generalitat ha adjudicat a la Confraria de Pescadors de Cambrils la concessió per explotar la llotja i les instal·lacions complementàries, juntament amb onze ports més del litoral català, un cop finalitzada la darrera concessió fa un any.
Aquestes concessions, que s'han atorgat per un termini de 20 anys i són prorrogables a 5 anys més, han incorporat aspectes importants en matèria mediambiental, sanitat, higiene i seguretat en la gestió de les instal·lacions dels que se n'ha de fer càrrec la Confraria de Pescadors.

Aquest procés s'ha realitzat mitjançant un concurs públic presentat el passat mes de juny, per adjudicar les concessions d'explotació. Les confraries de pescadors que han revalidat la concessió seran les encarregades de gestionar, explotar, mantenir i potenciar aquestes llotges. Les noves concessions estableixen una sèrie d'exigències mediambientals, pel que fa a l'ús de sistemes de gestió dels residus generats a través de l'activitat pesquera. Segons apunten els responsables de la Confraria, s'haurà de trobar una solució millor a l'actual pel que fa a la recollida del peix que no s'aprofita per a la venda i que actualment es llença dins de contenidors d'orgànica instal·lats al port.

També s'haurà de tenir en compte el tractament de residus, com olis usats i aigües de sentina, així com el reciclatge d'envasos. En aquest aspecte, la Confraria de Pescadors de Cambrils ja disposa d'un sistema de tractament d'aquest tipus de residus contaminants. D'altra banda, pel que fa a qüestions de sanitat i higiene dels treballadors de les instal·lacions, la normativa també estableix la corresponent fomació i equipament adient.

La Confraria de Pescadors també s'encarregarà de dur a terme el control de desembarcaments i comercialització de la pesca, elaborant estadístiques per espècies, volum i pes d'acord amb la normativa. La concessió suposa el pagament d'uns 7.000 euros anuals per part de la Confraria a Ports de la Generalitat.

Comenta aquest article