Informació general

FA 10 ANYS: L'oli de la Cooperativa Agrícola aconsegueix dos importants premis en menys d'una setmana

Per Judit Pinazo



Josep Maria Siuró i Anton Mendoza el passat divendres en roda de premsa
Notícia publicada el 8 de maig de 2006

La Cooperativa Agrícola de Cambrils està d'enhorabona. I és que en menys d'una setmana ha rebut dos importants premis en reconeixement a la qualitat de l'oli i la seva elaboració.

Dijous passat el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació notificava que l'oli de la Cooperativa Agrícola, acollit a la Denominació d'Origen Siurana, havia estat guardonat amb el Primer Premi al Millor Oli Verge Extra d'Espanya 2006, en la categoria d'olis fruitats i madurs en la novena edició dels Millors Olis d'Oliva Verge Extra Espanyols, un premi que convoca cada any el Ministeri.

Un dia abans la Cooperativa rebia un altre premi a nivell estatal, en aquest cas, en el concurs al Millor Molí d'Oli 2005-2006, concedit per l'Associació Espanyola de Municipis Olivarers (AEMO).

La Cooperativa rep aquests dos premis en un bon moment de salut de l'oli, i és que la collita d'olives 2005-2006, a la qual pertany també l'oli guardonat, ha sobrepassat tots els rècords de producció, arribant enguany als 600.000 litres d'oli verge extra, per al qual s'han mòlt un total de 3,5 milions de quilos d'olives.

Divendres passat, la Cooperativa va fer la comunicació oficial de l'obtenció dels dos premis. En la roda de premsa, el president de la Cooperativa –Anton Mendoza– va destacar la importància que tenen els premis per a la Cooperativa Agrícola i per al municipi. Per altra banda, Mendoza va voler dedicar el premi al socis i als productors locals. Actualment a Cambrils hi ha unes 450 persones dedicades a l'activitat agrària, i un 80% d'aquests es dediquen a la producció de l'oli.

L'oli verge extra de la Cooperativa és utilitzat habitualment per la reconeguda restauradora catalana Carme Ruscalleda, que compta amb tres estrelles Michelin, en els seus restaurants de Sant Pol i Tòquio. L'oli de la Cooperativa també es distribueix en 25 restaurants barcelonins, a Holanda i als Estats Units.

La nova Agrobotiga

En la roda de premsa de presentació dels premis obtinguts, el president de la Cooperativa Agrícola va explicar que fa cinc mesos que han començat les obres del que serà una nova Agrobotiga de la Cooperativa i que se situarà a la mateixa finca de les noves instal·lacions de la Cooperativa, però a l'altre costat de la carretera de Montbrió. Segons Mendoza, les obres segueixen el seu curs, tot i que estan molt condicionades per l'evolució de les obres que s'estan duent a terme a la carretera de Montbrió.

La nova Agrobotiga comptarà també amb servei de rentador de cotxes, un bar-restaurant i una gasolinera.

Altres notícies del 8 de maig de 2006:

- TV3 escull els Amics de la Sardana de Cambrils per fer una prova de “Prohibit als tímids”

- L'empresària cambrilenca Maria Eugènia Arbó, nova presidenta de l'Associació Hotelera Cambrils - Salou - La Pineda

- L’Associació Catalana d’Uròlegs de Comarques celebra el seu XIV congrés a Cambrils

- Un dinar de germanor clou els actes organitzats per la Confraria de la Puríssima Sang

- La companyia cambrilenca La Colomada actua als "Bàsic's Cambrils" amb el seu espectacle "CaBaRret"

- Merescuda victòria del Cambrils davant el Pubilla Casas i derrota de l'Oleatrum a casa del líder, el Vila-seca

Comenta aquest article