Societat

La Biblioteca a la Fresca és una de les activitats més participatives de les "Tardes d'estiu al parc"

Per Berta Ruiz



Gent de totes les edats s'aplega cada tarda per llegir al Parc del Pescador
La Biblioteca a la Fresca és una de les activitats amb més participació de les que es poden fer cada tarda, de dilluns a divendres de les 18 a les 21 hores, al Parc del Pescador dins del programa "Tardes d'estiu al parc". La Biblioteca Pública Municipal organitza aquesta activitat de lectura a l'aire lliure destinada a totes les edats, des dels més petits fins als més grans.

Aquest espai compta amb prop de 500 llibres en català i en castellà, i també revistes i diaris per ser llegits dins del recinte del Parc del Pescador, tot i que també es compta amb un servei de préstec de llibres, amb el qual a través d'una fitxa es poden prendre els llibres a casa. Una de les monitores de l'activitat, Cristina Castellón, va explicar que "cada dia hi solen passar uns 60 nens, molts acompanyats dels seus pares o avis. N'hi ha molts que vénen cada dia i molts d'altres hi són de vacances".

Una altra de les activitats organitzades des de la Biblioteca Pública Municipal és el "Joc de l'estiu 2006: vacances accidentades", amb el qual es busca incentivar i fomentar la lectura dels més petits. Les monitores de l'activitat reparteixen unes fitxes en les quals hi ha un fragment d'un conte o un llibre, amb què, a través d'una sèrie de pistes, s'ha d'esbrinar el personatge de l'obra. Quan es té la fitxa resolta, es pot dipositar tant al Parc del Pescador com a la Biblioteca Pública Municipal, i s'obté un petit obsequi de regal. Segons van comentar les monitores de l'activitat, Cristina Castellón, Selva Román i M. Carmen Beas, al final de l'estiu està previst fer un sorteig d'un lot de llibres amb totes les fitxes dipositades. Cristina Castellón va comentar que "el que es busca és que el nen s'interessi per la lectura, que consulti els llibres per tal d'esbrinar el personatge amagat i que remeni en la Biblioteca".

Comenta aquest article