Informació general

FA 10 ANYS: El Patronat de Turisme presenta al SITC unes rutes ciclistes per la demarcació amb sortida des de Cambrils

Per Judit Pinazo



El conseller de Comerç, Turisme i Consum –Josep Huguet– va visitar ahir l'estand de Costa Daurada
Notícia del 5 de maig de 2006

El Patronat de Turisme de Cambrils va presentar ahir en el marc del Saló Internacional de Turisme de Catalunya
(SITC), que se celebra a Barcelona, un nou plànol de rutes per fer amb bicicleta des de Cambrils fins a diversos punts de la demarcació de Tarragona.

La regidora de Turisme –Anna López– va ser l'encarregada de presentar el nou plànol tècnic que està dirigit al col·lectiu ciclista professional. En el plànol s'hi troben 14 rutes que surten des de Cambrils i que recorren diferents indrets de la demarcació de Tarragona, com per exemple la Serra del Montsant, el Priorat, el Coll de la Teixeta, el monestir de Poblet o Escornalbou, entre d'altres. Les rutes estan dirigides a un públic molt habituat a aquest esport i amb certa experiència i forma física. Es poden trobar rutes de 64 quilòmetres, com la del Coll de la Teixeta o la ruta Móra-Tortosa, que en té 200.

Aquesta proposta neix, segons la regidora de Tursime, per oferir noves possibilitats als aficionats al ciclisme. Actualment a Cambrils existeixen altres recorreguts per fer amb bicicleta, com és el carril bici que recorre bona part del terme municipal per la línia de mar o el plànol que ofereix la possibilitat de fer diferents rutes urbanes i interurbanes amb bicicleta. Aquestes, però, estan enfocades a un públic molt més generalista.

En el nou plànol s'hi troben totes les indicacions tècniques de la ruta, com poden ser els quilòmetres, els desnivells i el nivell de dificultat. També inclou una petita descripció del que es trobarà el ciclista en el camí. El plànol està elaborat amb un plàstic impermeable i es pot adquirir a les oficines del Patronat de Turisme per un euro.

Segons la regidora Anna López està previst promocionar les noves rutes entre les federacions i clubs esportius d'Europa "hi ha molts països europeus aficionats al ciclisme i no poden practicar-lo sempre per qüestions de clima, en canvi la nosta zona ofereix les condicions climatològiques ideals per practicar aquest esport durant els 12 mesos de l'any".

El conseller de Comerç, Turisme i Consum va ser l'encarregat d'inaugurar el Saló Internacional de Turisme de Barcelona que va obrir portes ahir i es podrà visitar fins al proper diumenge 7 de maig. El Patronat de Turisme de Cambrils participa en la fira conjuntament amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona en la modalitat de córner.

Altres notícies del 5 de maig de 2006:

- La urbanització Molí de la Torre estrena un nou sistema de recollida selectiva

- La Sala Ka l'Arrib acull una exposició sobre els fluxos migratoris i el comerç

- El duo Martorell Bianchini actua dins el programa "Escolta música al Centre"

- Rosa Feliu exposa les seves obres a la Sala Àmbits del Centre Cultural

Comenta aquest article