Informació general

La flota pesquera de l'arrossegament inicia la veda amb quatre barques menys

Per Berta Ruiz

Aspecte del port cambrilenc, aquest matí

La flota pesquera de l'arrossegament va iniciar, aquest passat dilluns, el període d'aturada biològica anual. Els barques cambrilenques aturaran la seva activitat durant el mes de maig i el mes de juny, de la mateixa manera que ve fent en els darrers anys. A la resta de la província de Tarragona però, hi haurà canvis en aquest període de veda per temes normatius. Tal com ha explicat el secretari de la Confraria de Pescadors –Xavi Domènech–, anys enrere els ports des de Torredembarra fins a l'Ampolla –incloent el port de Cambrils– s'aturaven els mes de maig i de juny, però enguany els ports de Tarragona i de Torredembarra només s'aturaran el mes de juny. Els ports de Cambrils, juntament amb els de l'Ametlla de Mar i de l'Ampolla faran veda dos mesos –maig i juny–, mentre que les Cases d'Alcanar i Sant Carles de la Ràpita que, anys enrere feien la seva veda els mesos de juliol i d'agost, enguany la faran els mesos de juny i juliol. Així doncs, segons Domènech, "al mes de juny hi haurà d'haver tota la província de Tarragona aturada. A nosaltres, Cambrils, ens agrada més com es feia abans perquè hi havia dos mesos en els què tu descansaves però els altres pescaven i es guanyaven la vida. Ara com tothom s'aturarà al mes de juny, ens trobarem que només tindrem el mes de juliol com a més bo, mentre que els de La Ràpita, per exemple, només tindran el maig com a més bo".

La flota segueix minvant

Un any més, la flota cambrilenca de l'arrossegament segueix minvant. Actualment hi ha un total de 13 barques, quatre menys respecte la veda de l'any passat, quan n'hi havien 17. La darrera que es va donar de baixa va ser per les passades festes nadalenques. En deu anys, la flota local s'ha reduït en 16 embarcacions, perquè l'any 2006, la xifra de barques d'arrossegament era de 29.

Durant aquest període de dos mesos d’aturada biològica, a banda del que suposa deixar un temps per a la regeneració de les espècies, els pescadors aprofiten aquest temps per al manteniment, reparació, posada a punt de les seves barques.

Comenta aquest article