Informació general

FA 10 ANYS: Continuen els tràmits per aconseguir la gratuïtat de l'AP-7 mentre durin les obres de l'N-340

Per Judit Pinazo



La gratuïtat de l'AP-7 es planteja com una solució als  possibles problemes de trànsit que poden provocar les obres de l'N-340 aquest estiu
Notícia publicada el 3 de maig de 2006

Tot i que durant les festes de Setmana Santa i en el recent pont de l'1 de maig no s'han produït grans retencions a l'N-340 al seu pas per Cambrils, les obres i l'afectació que aquestes poden tenir en el trànsit de cara als mesos d'estiu continua preocupant l'Ajuntament. Una de les possibles solucions, com és ben conegut, és intentar aconseguir que mentre durin les obres a l'N-340 es concedeixi la gratuïtat de l'AP-7 i descongestionar els possibles problemes de trànsit que es produeixin. Segons Benaiges "no va ser un tema que vam aprovar per plenari amb una moció i s'ha acabat. Portem molta feina feta a Madrid i a Barcelona, i esperem que doni els seus fruits".

Ahir al vespre en el ple ordinari del mes d'abril, la necessitat de continuar els tràmits per aconseguir la gratuïtat de l'AP-7 va ser un dels temes de debat fora dels punts previstos en l'ordre del dia. El regidor del Partit Popular Anton Callau va demanar a l'alcalde que es faci el possible per aconseguir la gratuïtat. Benaiges, en resposta a la demanda del regidor popular, va fer un repàs a les diferents accions que s'han dut a terme fins ara en referència a aquest tema i va explicar que en els últims dies el diputat socialista al Congrés dels Diputats Francesc Vallès va entrevistar-se amb el secretari d'Estat d'Infraestructures –Víctor Morlán– a qui va aportar un informe elaborat per l'Ajuntament de Cambrils i un recull de totes les peticions que al llarg de la història s'han fet des del consistori referents a aquest tema. A banda, també va entregar-li un informe elaborat per la Policia Local amb l'estudi detallat de la problemàtica i la còpia de totes les peticions que des d'altres àmbits, que no sigui l'estrictament municipal, s'han fet respecte a aquest tema (el Consell Comarcal, la Diputació de Tarragona o el Consell d'Alcaldes del Baix Camp, entre d'altres).

Pel que fa al resultat de la reunió, Benaiges va explicar que el secretari d'Estat havia afirmat Vallès que "a l'Estat li és molt complicat recuperar aquests tipus de concessions perquè representen un cost important per al Ministeri, però que per casos puntuals com és la transitorietat de la gratuïtat de l'AP-7 mentre durin les obres de la variant de l'N-340 en podrien fer un estudi més acurat i les administracions autonòmiques hi tenen molt a dir i molt a fer".

Ahir també van passar per ple temes com l'aprovació inicial de l'Ordenança de mesures per garantir la convivència ciutadana, l'aprovació de l'increment de les tarifes de l'aigua o l'aprovació de l'establiment del servei públic de l'Escola Bressol Municipal.

Reunió amb el conseller Joaquim Nadal
Per parlar de la solució a les retencions a l'N-340 i d'altres que afecten el municipi, està previst que la setmana que ve Robert Benaiges es reuneixi amb el conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal. Entre els diferents temes que es tractaran en aquesta trobada destaquen, per exemple, les subvencions de la Llei de Barris, les infraestructures de Ports, la xarxa viària, el nou traçat del Corredor del Mediterrani i, és clar, la gratuïtat de l'AP-7 mentre durin les obres de l'N-340.

Altres notícies del 3 de maig de 2006:

- Els mantenen segrestats durant una hora i mitja mentre els roben a la seva vivenda de Vilafortuny

- Es troba un home mort en un habitatge de l'avinguda de Vilafortuny

- Un contenidor soterrat s'incendia a causa de les guspires d'uns treballs de soldadura

- Benaiges creu que actualment hi ha prous forces polítiques perquè els cambrilencs es puguin sentir representats

- El sènior A del Club Bàsquet Cambrils depèn d'ell mateix per lluitar per l’ascens

Comenta aquest article