Informació general

El mes de juliol enregistra durant 27 dies temperatures superiors als 30ºC

Per Redacció

Segons dades facilitades per MeteoCambrils, durant tot el passat mes de juliol es van enregistrar temperatures molt elevades, per damunt dels 30º, durant 27 dies del mes, amb un ambient molt xafogós a causa dels vents de marinada carregats d'humitat i escalfor, provinents del nord d'Àfrica. Amb el canvi de mes, del juliol a l'agost, apareix el mestral i escombra la xafogor fent que durant el dia, tot i tenir uns valors màxims d'entre 29 i 31º, es tingui una menor sensació de xafogor.

Pel que fa a les temperatures màximes, cal destacar que el passat 3 d'agost es va registrar la màxima de tot l'any, amb 37'1º, després d'una ponentada que redueix de manera molt important l'humitat, un 18 per cent de mínima. Aquestes ponentades d'estiu són molt perilloses pels boscos, ja que arriben des de l'Oceà Atlàntic per Portugal, i creuen tota la Península deixant tota l'humitat i reescalfant-se per la calor de l'interior, provocant un major risc d'incendi dels boscos.

La resta de dies, el règim de vents és de mestral nord-oest per la nit i abans del migdia, habitualment; girant a xaloc-migjorn sud i sud-est al migdia i a la tarda.

Pel que fa a les previsions del mes d'agost, aquest gairebé sempre acostuma a ser molt més inestable meteorològicament parlant, ja que sovint es produixen moltes variacions de temperatures i humitat, provocant fortes tempestes i tronades, com el fort xàfec que va descarregar el passat dimarts 8 d'agost al vespre.

Comenta aquest article