Informació general

Un intens xàfec provoca problemes circulatoris a diferents zones de Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys



Aspecte del fort aiguat al carrer de Sant Plàcid, ahir a dos quarts de nou del vespre
Per fi, la pluja va fer acte de presència a Cambrils. Després d'un estiu i una primavera amb molt poques precipitacions destacables ahir al vespre va ploure en forma de xàfec intens. La pluja, acompanyada inicialment de pedra, va començar a les 20,25 hores i va durar una mica menys de mitja hora. La quantitat de precipitació recollida va ser desigual als diferents punts d'observació de Cambrils que integren la xarxa de Meteocambrils. A la zona de la Parellada es van recollir 18,3 litres/m2, a Vilafortuny, 16 litres/m2 i al Regueral, 13,1 litres/m2.

Problemes circulatoris

La intensitat del xàfec va provocar els ja clàssics problemes circulatoris als principals vials de la població. En previsió de possibles pluges intenses la policia local ja s'havia encarregat d'aixecar els embornals de sota el pont de la via del tren i del vial de Cavet. Tot i això a causa de l'intens aiguat es va haver de tallar la circulació per sota del pont de la via del tren als vials contigus a la riera d'Alforja. També es va tallar la carretera de Salou en el tram comprès entre el camí del Corralet i el camí del mas de Clariana. La circulació sota els ponts de la via del tren es va restablir poc abans de les 9 del vespre. Per la carretera de Salou no es va poder restablir la circulació fins les 11 de la nit.

Els talls de circulació van provocar importants retencions al centre de la població. El barri de l'Eixample va quedar col·lapsat pels vehicles que eren desviats des del passeig la Salle a l'alçada de la via del tren. Cal dir que un cotxe va quedar atrapat a sota el pont de baixada de la via del tren. La zona del Port també va quedar col·lapsada.
Els bombers van haver de treure l'aigua d'un pàrquing inundat a la zona de Sol Cambrils.

L'aiguat també va provocar problemes al barri de la Llosa. El carrer de la Via Làctia, remodelat aquest darrer hivern, va quedar inundat en pocs moments.

A causa de la pluja es va haver de suspendre el concert del grup Txala que s'havia de celebrar a les 10 de la nit al Parc del Pescador.

Sobreiximent del clavegueram

Tal com passa des de fa uns quants anys quan hi ha un fort aiguat a Cambrils el clavegueram de la zona de la Rambla Jaume I es va sobreeixir i va abocar grans quantitats de femta i aigües residuals pels carrers del voltant. La part més afectada per aquests vessaments va ser la zona central de la Rambla Jaume I, el carrer de les Barques i la part central del carrer de Pau Casals. La porqueria acumulada davant de les cases era ben visible poc després de l'aiguat. L'olor era insuportable.
També es va patir un important sobreeiximent del clavegueram al passeig de ls Palmeres, a prop de les oficines del Patronat de Turisme.


Comenta aquest article