Societat

Llibres i roses prenen protagonisme en una esplèndida diada de Sant Jordi

Per Berta Ruiz

Espectacle de càrrec amb la companyia JAM, el passat dissabte al migdia

El port cambrilenc va acollir, aquest passat dissabte, als actes centrals de la diada de Sant Jordi. Un any més, l'ambient festiu d'aquesta data va ser la nota predominant de la jornada. Una diada en la què, els llibres i les roses prenen tot el seu protagonisme a peu de carrer. Durant tot el dia es va muntar el tradicional Mercat de Sant Jordi, organitzat per Cambrils Obert, amb les parades instal·lades al llarg del Mollet del Rec. Pel matí, amb un sol esplèndid i una temperatura excel·lent, l'afluència de gent va ser molt nombrosa. A més, al migdia, hi va haver l'espectacle de teatre al carrer "Dragon St", a càrrec de la companyia JAM. Una divertida història amb un drac i un cavaller que van recórrer el Port per explicar una peculiar versió de la llegenda de Sant Jordi. Aprofitant que la diada va caure en dissabte, un nombrós públic molt familiar, de totes les edats, van poder passejar, mirar i fullejar les darreres propostes literàries i comprar la tradicional rosa.

A la tarda, cap a les sis, es va iniciar la tradicional ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània i els Amics de la Sardana de Cambrils. Aquesta activitat però, organitzada pel Departament de Festes, va haver de plegar gairebé a corre-cuita pel petit xàfec que va caure cap a les set de la tarda. Aquestes inclemències meteorològiques van esbandir a força gent de la zona del Port en el darrer tram de la jornada. Per altra banda, diferents entitats també van muntar les seves parades com l'Agrupament Escolta Gent de Mar a la plaça de Marcel·lí Domingo o els Xiquets de Cambrils a la plaça de Mossèn Joan Batalla.

Activitats a la Biblioteca i al Casal

La Biblioteca Municipal va acollir, divendres al matí, una marató de booktubers, on alumnes de diferents instituts cambrilencs van fer recomanacions, en vídeo, de lectures que els han agradat. Aquestes recomanacions es poden visualitzar al canal youtube de la Biblioteca.
A la tarda, es va fer un taller de creació de roses, dracs i targetes de felicitació, així com un conte teatralitzat "La gran fàbrica de les paraules" amb La Tequeta. Posteriorment, els alumnes de l’Escola de Música i Dansa de Montbrió del Camp van interpretar el musical "La ventafocs de Roald Dahl’s". Per acabar la tarda es va poder degustar coca, cava i batuts de xocolata per als infants.

Al Casal Municipal, per la seva part, es va instal·lar una parada de venda de les "Roses contra l’oblit", i es va fer el lliurament de premis dels concursos de poesia i narrativa Sant Jordi 2016, un tast de plats casolans i de rebosteria a càrrec d’alumnes del taller de cuina, així com una demostració de puntaires del taller de Puntes del Casal. Per acabar d’arrodonir la jornada, es va oferir un recital a càrrec de la Coral Les veus del Casal sota la direcció de Marc Guerris.

Activitat amb alumnes cambrilencs a la Biblioteca Municipal, divendres al matí

Comenta aquest article