Informació general

FA 10 ANYS: L'Ajuntament presenta l'ampliació del projecte d'intervenció integral del Barri Antic

Per Judit Pinazo



D'esquerra a dreta, Joan Mas, Salvador Matas, Robert Benaiges i Joan Recasens el passat divendres en roda de premsa
Notícia publicada el 24 d'abril de 2006

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat concedeix des de fa tres anys ajuts per a la millora de barris d'arreu de Catalunya que requereixen una atenció especial, el que s'anomena Llei de millora de barris. L'Ajuntament per segon any consecutiu s'acollirà a la convocatòria d'ajuts per tal de millorar el Barri Antic de Cambrils. L'any passat, les úniques poblacions de la província que van aconseguir els ajuts per part de la Generalitat van ser Tarragona i Tortosa.

Divendres 21 d'abril, l'Ajuntament va presentar les principals accions del projecte, que suposaran una intervenció de caràcter urbanístic i social al Barri Antic, per tal de millorar-ne les condicions d'habitabilitat.

Les accions a dur a terme que contempla el projecte al Barri Antic es divideixen en diferents camps d'actuació, com per exemple la millora de l'espai públic i dotació d'espais verds, la rehabilitació d'equipaments o la creació d'equipaments per a l'ús col·lectiu, entre d'altres. Així doncs, destaquen per exemple la construcció del Centre Cívic La Muralla que es construirà a l'antic edifici del bombers, la construcció d'un centre de dinamització econòmica al forn del Tallero, la rehabilitació del refugi de la Guerra Civil que va quedar al descobert recentment, la rehabilitació de la muralla, la creació d'espais verds o l'eliminació de barreres arquitectòniques dels carrers, entre d'altres.

L'actual projecte té com a antecedent immediat el Projecte d'intervenció integral elaborat l'any 2005, per tant, algunes de les actuacions previstes en el projecte ja s'estan duent a terme com és el cas de la construcció del Parc del Pinaret o la posada en marxa de la campanya "Cambrils + bonica".

El projecte d'intervenció integral del Barri Antic del municipi té un pressupost de més de 17 milions d'euros i en cas d'obtenir la subvenció per part de la Generalitat, l'Ajuntament de Cambrils només n'hauria d'assumir el 50% i les accions s'haurien d'executar en un període màxim de 4 anys. L'alcalde –Robert Benaiges– va assegurar que en cas de no rebre la subvenció les obres es faran igual, tot i que aleshores no es pot fixar una data final d'execució".

Altres notícies del 24 d'abril de 2006:

- Llibres i roses per a tots els gustos en la diada de Sant Jordi a Cambrils

- Finalitza la XXVII edició del Ral·li de Cotxes Antics Cambrils - Costa Daurada

- El cambrilenc David Callau inaugura a la Sala Àgora l'exposició de pintura "Noves pinzellades"

- El Cambrils perd a casa davant el Camp Clar i l'Oleastrum empata al camp del Valls

Comenta aquest article