Societat

Segueix el calendari gastronòmic amb les Jornades dels Fideus Rossos del 22 d'abril al 8 de maig

Per Berta Ruiz

Presentació de les Jornades dels Fideus Rossos, a càrrec de Pep Pellicer, Camí Mendoza i Mercè Dalmau

A Cambrils segueix el calendari gastronòmic i ara, arriben les 4es Jornades dels Fideus Rossos que tindran lloc del 22 d'abril al 8 de maig. En aquesta ocasió es comptarà amb la participació d'un total de 38 restaurants cambrilencs que oferiran menús tancats en els què el plat estrella seran els fideus rossos, un plat típic cambrilenc molt propi del ranxo dels mariners. En el marc d'aquestes Jornades també s'organitzarà una fideuada popular, el diumenge 8 de maig entre les 11.30 i les 13.30 hores a la Confraria de Pescadors, a 4 euros la ració més la beguda.

Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació de les Jornades a càrrec de l'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza–, la regidora de Turisme –Mercè Dalmau– i Pep Pellicer, en representació de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils. Camí Mendoza destacava que "aquestes jornades se centren en un plat molt propi i molt de casa per als cambrilencs. Una vegada més exposem el potencial gastronòmic que tenim dins d'un calendari gastronòmic que ja està molt consolidat". Per la seva part, Mercè Dalmau va afirmar que "Cambrils som seu turística i gastronòmica i des de l'Ajuntament treballem del costat dels restaurants per consolidar aquest atractiu". La regidora de Turisme també va voler destacar el maridatge amb vins i caves Torelló, novetat de l’edició d’enguany, així com l'intercanvi de dates amb les Jornades del Romesco –que es faran al novembre– perquè es va creure més convenient fer-les ara. Finalment, Pep Pellicer va explicar que, "potser és molt agosarat dir que els fideus rossos és un plat inventat a Cambrils, però sí el que ho va posar a les cartes dels restaurants". Pellicer va comentar que és un plat que permet múltiples versions que es podran degustar als diferents restaurants que participen a les jornades i amb preus de menús per a totes les butxaques, des dels 19,50 euros als 48,50 euros.

Els establiments participants

Els 38 establiments participants són: l’Original, Bresca, Taverna Lekeitio, El Pósito, La Galera, Bec d’Or, Can Solé, l’Escandall, Gami, Club Nàutic, Casa Macarrilla 1966, Denver, Duomo Rest-Pizzeria, La Palmera de la Llosa, Cal Tendre, Rincón de Diego, Casa Gallau, Can Bosch, Acuamar, El Morter, Casavella, Les Barques, Casa Port, Miquel, Miramar, El Faro, Nou Piñas, El Pescador, Al Punt, Germans Miquel’s, l’Espurna, Vora, Moraima, El Maset, Del Mar, La Cuina d’en Jordi, La Tresca i Llop de Mar.

Comenta aquest article