Informació general

Revista Cambrils celebra el seu desè aniversari a Internet

Per Redacció

Ahir dilluns 7 d’agost, Revista Cambrils va cumplir el seu desè aniversari a Internet. La primera aparició de la versió electrònica de la Revista Cambrils va entrar en funcionament el dia 6 d’agost de 1996, a través del servidor Tinet de Tarragona i en la qual s’oferien els temes reflectits a l’exemplar número 300 de la revista impresa. Aquests es van disposar en un sumari amb les diferents seccions: opinió, informació general, societat, cultura i recull. També es va incloure una secció on s’hi presentaven diferents reportatges considerats d’interès general. L’edició virtual de Revista Cambrils es va anar actualitzant mensualment, oferint un extracte dels temes i seccions més importants de l’edició impresa.

Aleshores, –en la presentació pública del 25è aniversari de la tercera època i l’exemplar número 300–, es va fer un acte en l’antiga sala d’exposicions del carrer Verge del Camí per presentar la nova imatge corporativa i les pàgines electròniques via internet. Els encarregats de tirar endavant aquest projecte de Revista Cambrils a la xarxa van ser Jordi Moreno, juntament amb Víctor Navas, després de gairebé un any de treball.

A l’acte de presentació d’aleshores, hi va assistir el director de Tinet, Manuel Sanromà, el qual va definir “la presència al servidor Tinet de la Revista Cambrils, un dels millors mitjans de comunicació de Catalunya a través de la xarxa Internet”. La Fundació Universitària Ciutat de Tarragona, a través del seu servidor Tinet, va oferir el servei web a la revista gratuïtament.

A l’any 1996, tant sols una dotzena de publicacions de premsa escrita, comptant entre elles els grans diaris, diposaven d’edició electrònica a Internet. Entre elles s’hi trobava Revista Cambrils oferint una àmplia informació tant escrita com fotogràfica. Al llarg d'aquests anys l'edició electrònica de Revista Cambrils ha canviat tres vegades de disseny fins que a principis d'aquest any va sofrir la transformació definitiva convertint-se, des del passat 1 de gener, en un diari digital.
Actualment Revista Cambrils Diari Digital té un promig de 950 visites diàries i 4.300 pàgines consultades diàriament.

Comenta aquest article