Maria Gamboa obté el primer premi al Concurs Gastronòmic del Pla de Transició al Treball
![]() |
Foto de grup dels premiats al concurs amb alguns membres del jurat i polítics |
LEscola dHoteleria i Turisme de Cambrils va acollir, el passat divendres, el Projecte Integrat-Concurs Gastronòmic. Aquest projecte és una activitat que els alumnes han anat preparant amb els professors tècnics i amb els experts de les dues especialitats del Pla de Transició al Treball de Cambrils: auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic i auxiliar dhoteleria: cuina i serveis de restauració. Lobjectiu daquest projecte és que lalumnat posi en pràctica els coneixements, destreses i competències professionals que han anat treballant des de linici del curs. Així doncs, es culmina i es presenten els aprenentatges realitzats a laula a les famílies i a totes les persones que participen en el programa. Aquest curs 2015-2016, a més, hi han participat alumnes daltres PTT darreu de Catalunya: Barcelona, Granollers, Manlleu i Reus. Cal destacar que enguany, també com a novetat, alumnes del PTT de Reus, Salou i Tarragona col·laboren en la realització de lacte.
Sobre les tres de la tarda els alumnes arribaven a lEscola dHoteleria on posteriorment es realitzava el sorteig a lAula Magna per tal destablir la temporalització dels plats. Durant un parell dhores, els joves cuinaven els plats i a partir de les 18 hores els plats es presentaven al jurat. Un jurat extern i un jurat intern avaluaven tot els plats. El jurat extern estava integrat per: Estanislau Vidal-Folch, subdirector General de Programes, Formació i Innovació; Jaume Hill, Coordinador PFI-PTT; Jordi Jardí, Director de lINS Escola dHoteleria i Turisme; Montserrat Masdeu, regidora del Departament dEnsenyament i Polítiques Actives dOcupació; Sílvia Rodes, Directora dels serveis Territorials dEnsenyament; i Jordi Adam, responsable de restauració de Cambrils Park. Pel que fa al Jurat Intern, comptava amb la participació de Juan Miguel López, xef de Cambrils Park; i Antonio José García Samaniego, del Restaurant el Pósito.
Maria Gamboa, Lluís Garcia i Oriol Gatell, guanyadors del concurs
Maria Gamboa Massó, del PTT de Reus, va rebre el primer premi consistent en un contracte de treball a lempresa Cambrils Park durant els mesos de juliol i agost, de mans del responsable de restauració de lempresa, el Sr. Jordi Adam. El segon premi va ser per a Lluís Garcia Ferreira, del PTT de Cambrils, que el va rebre de mans de lalcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i de la regidora dEnsenyament i Polítiques Actives dOcupació, Montse Masdeu. En aquest cas va rebre un notebook, gentilesa del propi Ajuntament de Cambrils. Finalment, el tercer premi va ser per a Oriol Gatell Martin, del PTT de Barcelona, que va rebre un maletí deines de cuina gentilesa de lempresa Ganiveteria Pérez.