Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

L’Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant i Cossetània Edicions editen un llibre sobre la figura de l’infant Pere

Per RedaccióImatge de la portada del llibre sobre la figura de l'Infant Pere
L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i Cossetània Edicions han editat el llibre "L’infant Pere d’Aragó i d’Anjou: 'molt graciós e savi senyor'", un recull de diversos articles sobre la figura de l’Infant Pere, del seu temps i del poble de l’Hospitalet i el seu entorn. Aquest volum miscel·lani, que surt a la llum amb motiu del 710è aniversari del seu naixement, "pretén reivindicar un dels personatges més fascinants de la Catalunya baixmedieval", segons va explicar Antoni Conejo, professor titular d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona, membre del grup de recerca Magana Ars i veí de l’Hospitalet de l’Infant, com a responsable de l’edició.

L’infant Pere d’Aragó i d’Anjou (c. 1305- 1381), entre altres títols i càrrecs, va ser comte de Ribagorça, d’Empúries i de les Muntanyes de Prades. La seva exquisida i polièdrica personalitat li va permetre conrear la poesia i la música, estimar l’art i la cultura catalanes, esdevenir un visionari agosarat, implicar-se de manera activa en la política del país i fundar un hospital monumental que va donar peu a l’actual vila de l’Hospitalet de l’Infant. Les circumstàncies van impedir que arribés a ocupar el tron reial, i probablement per aquesta raó no ha gaudit del lloc que es mereix dins del panorama historiogràfic de l’antiga confederació catalanoaragonesa, s’assenyala a la contraportada de llibre.

En l’edició d’aquesta obra hi han col·laborat una dotzena d’autors, "especialistes reconeguts en la matèria, de solvència contrastada en el món universitari i de la recerca, que tenen un gran coneixement sobre el personatge i el seu temps", segons va destacar l’alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia. Entre aquests autors, a més d’Antoni Conejo, hi ha Alexandra Beauchamp,  Joel Colomer, Miquel Àngel Fumanal, Marina Navàs, Daniel Genís, Eduard Juncosa, Manuel Romero, Joan Menchon, Albert Martínez Elcacho, Jacobo Vidal i Joan Yeguas.

La presentació oficial del llibre tindrà lloc avui dilluns, a les 19.30 hores, a la Sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet. Aquest acte anirà a càrrec d’Antoni Conejo, com a responsable i impulsor de l’edició; i de Daniel Piñol, professor titular de Ciències i Tècniques Historiogràfiques de la Universitat de Barcelona.

Comenta aquest article