Informació general

Cambrils podria tenir, de nou, estudis universitaris

Per Lluís Rovira i Barenys

La Torre del Llimó podria ser la seu d'aquests estudis universitaris

L'Ajuntament de Cambrils està fent passos per aconseguir portar, de nou, estudis universitaris a Cambrils. En aquest cas es tractaria de la implantació d'una branca alimentària de Nutrició de la URV, segons va explicar la regidora d'Ensenyament en el ple del passat 29 de març. En aquests moments està en fase de converses i a l'espera de la signatura del conveni corresponent. Aquests estudis podrien tenir la seu en una part de l'edifici de la Torre del Llimó.
Si s'arriba a bon port amb aquest tema, Cambrils recuperaria els estudis universitaris. Recordem que el juliol de 2013, el govern anterior va suprimir els estudis de la UNED a Cambrils, "
en el marc de les mesures de reducció de la despesa i estabilitat pressupostària proposades en la negociació de l'ERO", tal com va comunicar en el seu moment. Aquesta mesura es va justificar perquè els estudis de la UNED tenien un cost anual per a les arques municipals de 56.000 euros, segons va comunicar llavors el govern municipal.

L'intent fallit de tenir la Facultat d'INEFC a Cambrils compartida amb Amposta

Un altre intent de tenir estudis universitaris amb seu pròpia va ser quan el juliol de 2010 es va anunciar que Cambrils i Amposta compartirien una nova seu dels estudis
universitaris de l'Institut Nacional d'Educació Física de Catalunya (INEFC) al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Aquests dos municipis eren els més ben posicionats per a acollir aquests estudis i en una decisió salomònica de la Generalitat es va acordar aquesta compartició. Per la seva part, pocs dies després de fer-se pública aquesta decisió, l'Ajuntament de Cambrils es va comprometre a tenir enllestida la nova facultat d'INEFC pel setembre de 2012. Tres mesos més tard de la decisió de la Generalitat, l'octubre de 2010, els ajuntaments de Cambrils i d'Amposta signaven un protocol d'intencions al Palau de la Generalitat i en presència del llavors vicepresident del Govern Josep-Lluís Carod-Rovira per a que els nous estudis universitaris es posessin en marxa el curs 2012-2013. Cal dir que la despesa municipal per a la construcció de la nova facultat, segons es va dir en el seu moment, rondava els 30 milions d'euros. Les obres no es van arribar a començar i finalment, el novembre de 2011, el govern de la Generalitat sorgit de les eleccions del 28 de novembre de 2010, desestimava la implantació dels estudis d'INEFC a Cambrils i Amposta per motius de viabilitat econòmica.




Comenta aquest article