Societat

La Nit de les Garnatxes del celler de Capçanes comptarà, de nou, amb les estrelles Michelin cambrilenques

Per Lluís Rovira i Barenys

La presentació de la Nit de les Garnatxes es va presentar, ahir, al restaurant Rincón de Diego. D'esquerra a dreta, Joan M. Sabaté, director/gerent del Celler de Capçanes; Rubén Campos del restaurant Rincón de Diego; Diego Campos, del restaurant Rincón de Diego; Fran López, del restaurant Villa Retiro; Joan Bosch, del restaurant Can Bosch; Arnau Bosch, del restaurant Can Bosch i Marcel Ferré, president del Celler de Capçanes

El celler de Capçanes ja té a punt una nova edició de la Nit de les Garnatxes que aquest any serà la desena. Se celebrarà el proper 29 d'abril i comptarà, per segon any consecutiu, amb la participació dels dos restaurants cambrilencs amb estrella Michelin, Can Bosch i Rincón de Diego, als que enguany s'hi suma el restaurant Villa Retiro de Xerta, també amb estrella Michelin. Ahir, al restaurant Rincón de Diego, es feia la presentació dels quatre vins fets amb garnatxa negra així com de les quatre tapes que s'han confeccionat per acompanyar-los. Enguany, a més, hi ha un postre específic que s'acompanya amb un vi de panses.

Quatre vins fets amb garnatxa negra

Les quatre garnatxes que elabora el celler de Capçanes es diferencien pel tipus de terrenys on hi ha plantats els ceps, així com altres trets essencials com són la seva orientació i la microclimatologia que representa la qual cosa dona unes característiques organolèptiques particulars a cadascuna de les quatre garnatxes, que duen el nom de Panal, Calissa, Llicorella i Argila. Per la seva part, els restaurants convidats van presentar les tapes que havien elaborat per a l'ocasió. Pel vi Panal, el més afruitat dels quatre, el restaurant Rincón de Diego, a través de Rubén Campos, va presentar la tapa de cruixent amb ceba caramelitzada, formatge de cabra, pernil ibèric i mangrana. Per acompanyar el vi Calissa, la garnatxa més delicada, el xef del restaurant Villa Retiro, Fran López, ha elaborat una tapa amb
tonyina roja amb soja, sèsam i puré de celerí. La tapa de la varietat Llicorella, la més mineral, ha estat elaborada per Arnau Bosch, del restaurant Can Bosch, i consta de brandada de bacallà amb anguila fumada, mostassa i consomé d'all negre. I per acabar, el vi de la varietat Argila, qualificat com el més salvatge dels quatre, s'acompanya amb una tapa elaborada pel restaurant Villa Retiro i que consta de Cua de bou a baixa temperatura amb parmentier de patata i mostassa antiga. El postre, elaborat per Arnau Bosch, és una creació amb diferents textures d'avellana i xocolata i s'acompanya del vi Pensal de Calàs, un vi dolç de panses.
Enguany s'ha convidat la D.O. Terra Alta que hi serà present amb vuit cellers que oferiran vi de garnatxa blanca, la varietat més característica d'aquesta zona. Aquests cellers seran Altavins Viticultors, Celler Batea i Lafou Celler, de Batea; Sant Josep Vins de Bot; Celler Frisach de Corbera d'Ebre; Celler Coma d'en Bonet i Edetària, de Gandesa i Celler Xavier Clua de Vilalba dels Arcs.
La Nit de les Garnatxes és un acte que aplega més de 1.000 persones al celler de Capçanes i se celebra anualment des de l'any 2006. Enguany la cita és el divendres 29 d'abril i aquella nit, el celler es transforma en un espai festiu i cultural amb exposicions artístiques, música i la degustació dels vins i de les tapes.

Comenta aquest article