Cultura

Torna el programa "Dies de Llibres" al voltant de la diada de Sant Jordi

Per Redacció

Imatge de la diada de Sant Jordi de l'any passat, al port

Un any més torna el programa "Dies de Llibres" al voltant de la diada de Sant Jordi. La programació d'enguany compta amb diverses presentacions de llibres, activitats infantils, obres de teatre i d'altres iniciatives a l'entorn de la literatura. Algunes activitats del programa ja van tenir lloc la setmana passada com la sessió "Qui vol un conte?", a la Biblioteca, a càrrec de Rosana Andreu o el col·loqui "El treball de les dones (Oikonomía)", que es va fer al Centre Cultural.

Presentacions de llibres

Demà dimarts 12 d'abril, a les 20 hores al Centre Cultural, tindrà lloc la presentació del llibre "100 millions BABY!" de Montse Solé, on també se servirà un tast de vi de la casa Cap de Ruc en finalitzar la presentació. L'endemà dimecres, a les 18 hores a la Biblioteca, hi haurà un taller d’eBiblio, el servei de préstec de llibres electrònics de la Biblioteca. El divendres 15 d'abril, a les 20 hores al Centre Cultural, es durà a terme la presentació del llibre "Ramon Vidal-Barraquer i Marfà. Cooperació, tècnica i mestratge" de Marcel·lí Piñana Edo. La presentació anirà a càrrec d'Antoni Gavaldà, director de la col·lecció Cooperativistes catalans. Cossetània Edicions. L'endemà, el dissabte 16 d'abril a les 20 hores al Centre Cultural, tindrà lloc la presentació del llibre "Verdades y fingimientos" de Ramón García Mateos, a càrrec de Fernando Parra i Núria de Santiago. El diumenge seguirà la programació amb una nova obra de Diumenges al Teatre, al Casal Parroquial. En aquesta ocasió, JAM presentarà "El Gripau Blau".

Tertúlies, activitats per a la canalla i teatre

La següent setmana, el 18 d'abril a les 17 hores, començarà amb una tertúlia a la Biblioteca amb Sílvia Llorente per parlar de la seva novel·la "Un rellotge amb dues inicials". El dimarts 19 d'abril, a les 20 hores al Centre Cultural, tindrà lloc la presentació del llibre "Historia de los cines tarraconenses. Un viaje de cine por la provincia, desde sus inicios hasta la actualitat", a càrrec del seu autor l’historiador Isaac López Sánchez. L'endemà dimecres, la Biblioteca Municipal acollirà una nova sessió del cicle Entre lletres i imatges amb Rosa M. Fusté, mentre que a les 20 hores, tindrà lloc la composició poeticomusical "Pinzellades de Roig" de Jaume Calatayud i Vicente Monera, per commemorar els 25 anys de la mort de Montserrat Roig, una de les veus femenines més significatives de la nostra literatura.  Per acabar la setmana, el divendres 22 d'abril es farà una marató de BookTubers amb alumnes dels instituts de Cambrils per a recomanar lectures; a la tarda hi haurà un taller infantil de creació de roses, dracs i targetes de felicitació i, a les 18.30 hores, La Tequeta Teatre representarà un conte teatralitzat. Posteriorment els alumnes de l’Escola de Música i Dansa de Montbrió del Camp interpretaran el musical "La ventafocs" de Roald Dahl’s.

Diada de Sant Jordi, el 23 d'abril

El dissabte 23 d'abril, diada de Sant Jordi, es muntarà el tradicional mercat de Sant Jordi al port amb parades de llibres i flors. A les 12 hores, Jam presentarà l’espectacle Dragon St, teatre al carrer. Una divertida història que posa en entredit les moltes llegendes que s’expliquen de dracs i cavallers. A les 18 hores, es farà una ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània i els Amics de la Sardana de Cambrils.


Comenta aquest article