Cultura

S'inaugura l'exposició "La Teca. Cinquanta anys de teatre" a la sala Àmbits

Per Berta Ruiz

Foto de família dels membres de la Teca i autoritats, ahir, en la inauguració de l'exposició dels 50 anys del grup de teatre La Teca

Ahir al vespre a la sala Àmbits del Centre Cultural, s'inaugurava l'exposició "La Teca. Cinquanta anys de teatre", una mostra commemorativa amb motiu del 50 aniversari del grup. A l'exposició, que es podrà visitar fins el 29 d'abril, hi ha un recull en imatges de la història de La Teca, parts de decorats i muntatges que han fet per a les seves obres, vestuaris de diferents representacions, records i fins i tot un audiovisual. L'exposició vol retre homenatge a tots els qui, en algun moment, n’han format part o hi han col·laborat gràcies al seu esforç i la seva il·lusió. Alhora, La Teca també vol agrair al públic el caliu, la complicitat i al fidelitat que els hi ha mostrat la llarg de tots aquests anys.

En el torn de parlaments, l'alcaldessa de Cambrils –Camí Mendoza– va felicitar a tots els membres del grup de teatre La Teca i va fer un breu repàs per la seva història. Tal com va dir, l'any 1966 es creava el "Grup de Teatre del Casal Parroquial" al voltant de la parròquia de Sant Pere del Port. En els primers moments, el grup es limitava a fer senzills festivals amb imitacions musicals, petits esquetxos i obres de petit format. Va ser més endavant quan es van començar a representar obres de més volum, predominant el repertori de teatre clàssic català i diverses peces de ‘tresillo’ molt habituals en aquella època. L'any 1984, el grup es renova amb el nom de La Teca, actualitza el repertori i es diversifiquen les activitats. Títols com ‘Un barret de palla d’Itàlia’, ‘El Burguès gentilhome’, ‘Pel davant i pel darrera’, ‘Revolta de bruixes’, ‘Criatures’, ‘Spot’, ‘Políticament Incorrecte’ o ‘El Florido Pensil’ han format part del seu repertori. També han dut a terme espectacles de creació pròpia com ’30 comprimits’, ‘Bona nit i bona hora i bona mort quan sigui l’hora’ o ‘La família bé, gràcies’. El grup també representa espectacles de carrer, performances, inauguracions, recitals de poemes i cançons, etc. També cal destacar la tasca que porten a terme amb ‘La Tequeta’, l’escola de teatre per als més petits que té continuïtat després de cinc cursos.

Per la seva part, el president de La Teca –Pep Pellicer– va fer lectura d'un text molt emotiu i divertit. Va fer un repàs d'aquests 50 anys de teatre, fent ús de diferents lletres de l'abecedari per definir què representa el grup. Segons Pellicer, La Teca és "lectura, associació, treball, constància, assaig, disciplina, entrenament, temeritat, agraïment, reconeixement i, època de tanta gent que ha passat i ha gaudit del teatre. La Teca Teatre com diu aquell personatge és 'teatro del bueno'".

Pep Pellicer, president del grup de teatre La Teca, en el parlament inaugural de l'exposició

Comenta aquest article