Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Les XXIX Jornades Cultural de Vandellòs, de l'1 d'abril a l'1 de maig, estan dedicades als llegums

Per Redacció

Imatge de la xerrada inaugural de les jornades a càrrec de Pep Nogué, el passat divendres

El Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV) ha organitzat, amb el patrocini de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i la col·laboració del Centre d’Estudis de la Vall i el Club d’Escacs l’Hospitalet de l’Infant, les XXIX Jornades Culturals, que van començar l’1 d’abril i finalitzaran el proper 1 de maig. En aquesta edició, les jornades estan dedicades als llegums. El CCERV ha escollit aquesta temàtica tenint en compte que aquest 2016 n’és l’any internacional, declarat per l’Assemblea General de les Nacions Unides. La commemoració és una eina per a sensibilitzar la ciutadania sobre els avantatges nutricionals dels llegums com a part d'una producció d'aliments sostenibles encaminada a aconseguir la seguretat alimentària i la nutrició.

Les XXIX Jornades Culturals de Vandellòs, que van inaugurar divendres passat 1 d’abril, l’alcalde del municipi, Alfons Garcia; i el president del CCERV, Jordi Gil, amb una conferència posterior, titulada “Els secrets desconeguts dels llegums”, a càrrec del cuiner col·laborador de TV3 Pep Nogué, inclouen una quinzena d’actes: uns relacionats amb els llegums –per exemple, un taller de cuina, una xerrada i una exposició– i altres de tipus cultural, esportiu, tradicional i popular, com ara sardanes, una jornada castellera, una paella popular, un torneig d’escacs, un concert acústic, etc.

Comenta aquest article