Tema del mes

70 anys de diferència

Per Redacció


§ Spanish motif 2 | Aquarel·la i tinta | 32,2 x 49,8§Mostra la vida diària al carrer de Ramon Llull del port de Cambrils. Podem veure nens i dones remendant. La singularitat d’aquesta aquarel·la inacabada recau en el fet que apareix dibuixada l’antiga església de Sant Pere i el seu campanar fet amb travesses de fusta. Aquesta església va ser destruïda durant la Guerra Civil i fins ara no existia cap document gràfic que la documentés. També podem apreciar una font amb la data, una tartana recolzada sobre una paret i un garbuix de línies de la xarxa elèctrica.

§ Beach at Cambrils | Aquarel·la, llapis i gouache | 32,2 x 50§Mostra la vida diària al carrer de Ramon Llull del port de Cambrils. Podem veure nens i dones remendant. La singularitat d’aquesta aquarel·la inacabada recau en el fet que apareix dibuixada l’antiga església de Sant Pere i el seu campanar fet amb travesses de fusta. Aquesta església va ser destruïda durant la Guerra Civil i fins ara no existia cap document gràfic que la documentés. També podem apreciar una font amb la data, una tartana recolzada sobre una paret i un garbuix de línies de la xarxa elèctrica.

§ Goatherd | Aquarel·la, tinta, llapis i gouache | 32,2 x 49,8§Goatherd vol dir ‘persona que mira a través d’un ramat de cabres’. Es tracta d’un dibuix excepcional que mostra amb gran detall el desaparegut tram de muralla que existia davant del passeig d’Albert, entre el carrer del Cardenal Vidal i Barraquer i el carrer del Trinquet. La casa de l’esquerra amb grans finestrals encara existeix. Davant la muralla pasturen diverses cabres, també podem apreciar un càntir i unes moles més amunt. Al final del carrer del Trinquet s’observa una casa amb un relleu molt particular de la qual no se’n té constància.

§ Reportatges publicats en edicions anteriors§
Anthony Gross, un pintor i gravador britànic al Cambrils dels anys 30
La Revista ofereix en exclusiva una selecció de treballs inèdits d’aquest pintor-gravador dibuixats els anys 1933 i 1952

Comenta aquest article