Esports

Cinc medalles per a l'equip cadet del Dojo Cambrils a la Supercopa de Catalunya

Per Miquel A. Díaz

Equip del club escola de judo Dojo Cambrils

Excel·lents resultats dels judokes cadets del club escola de judo Dojo Cambrils, el passat dissabte al pavelló Can Sorts de la localitat de Sentmenat, en l'última prova puntuable del circuit català –la Supercopa de Catalunya– per assolir la classificació per participar al campionat d'Espanya com a membres de la selecció catalana de judo. L'equip cambrilenc va estar format per vuit judokes: Abdalah Rachedi al pes de -50 kg., Alex Caballero i Javier Jiménez al pes de -60 kg., Aleix Serra i Ivan Jiménez al pes de -66 kg., Emanuel Toscano al pes de -81 kg. i Ivan Garcia Salvador al pes de +90 kg.

Bronze per a Javier Jiménez

L'Abdalah Rachedi i l'Alex Caballero van ser els primers en debutar en el campionat, però tot i lluitar amb moltes ganes els seus combats de classificació, la falta de rodatge en aquest tipus de campionats els va passar factura i no van poder superar la primera fase i van quedar eliminats, sense opció de medalla. Javier Jiménez en la categoria de -60 kg, va arribar a la semifinal superant tots els seus combats per ippon –màxima puntuació–, però no va poder passar a la final després de ser derrotat per un judoka esquerrà que li va bloquejar el seu judo durant tot el combat. Aquesta derrota li va tancar les portes de la final, però en la lluita pel bronze va superar el seu combat amb comoditat.

Ivan Jiménez, or i classificació per al campionat d'Espanya

A la categoria de -66 kg. l'Aleix Serra només va poder superar al seu primer adversari ja que el segon combat el va perdre. El primer combat de repesca per lluitar pel bronze també el va perdre i va quedar eliminat sense cap opció a medalla. Per altra banda, Ivan Jiménez també als -66 kg. –que era un dels dos caps de sèrie del campionat– no va fallar superant tots els seus combats previs amb molta comoditat i arribant a la final per disputar-se la plaça per participar al campionat d'Espanya amb un judoka de Barcelona que estava empatat en punts a la classificació general amb ell. El cambrilenc no va trigar més de 10 segons en guanyar al seu adversari amb una tècnica d'esquena el va projectar marcant-li la màxima puntuació i proclamant-se campió de la Super Copa Catalunya i campió de la lliga Catalana. Ivan Jiménez formarà part de l'equip català que participarà al maig al campionat d'Espanya cadet a Madrid.

Emanuel Toscano es penja l'or i es classifica pel campionat d'Espanya

A la categoria de -81 kg. l'Emanuel Toscano tampoc va defraudar i amb un judo espectacular i molt tècnic va superar tots els seus combats previs i es va plantar a la final contra el seu rival més directe i també empatats en punts a la lliga catalana. Després d'un combat molt dur i havent arribat al final del temps del combat amb avantatge, l'Emanuel Toscano es va proclamar campió de la Super Copa Catalunya i també campió de la lliga Catalana, guanyant així la plaça per disputar el campionat d'Espanya es aquest pes amb la selecció Catalana.

Ivan Garcia, medalla de plata

Al pes de +90 kg. Ivan Garcia Salvador tornava a lluitar després de dos anys sense trepitjar un tatami de competició. Les seves expectatives eren les de tornar agafar ritme de competició. Després de tres combats previs es va plantar a la final contra un judoka de Lleida. Tot i que cap dels dos va aconseguir marcar puntuació amb cap atac a la final, l'Ivan va ser amonestat amb una petita falta per agafar el cinturó del seu contrincant durant 5 segons, això li va suposar que a la finalització del combat la victòria fos pel judoka lleidatà. Ivan es va endur la medalla d'argent i unes molts bones sensacions per a tornar a competir en pròxims campionats.

Plata per a Ana Garcia

La representant femenina, l'Ana Garcia, també va superar els seus combats previs arribant a la final per disputar-la contra una judoka del club barceloní Maristes S.Joan. Després d'un combat molt disputat i quan només faltaven set segons per a la finalització del combat amb les dues judokes empatades i sense que cap de les dues hagués marcat punt per tècnica, l'àrbitre va sancionar a la judoka cambrilenca amb una petita falta per una mala agafada, fet que li va suposar la derrota. Tot i aquesta segona posició, l'Ana és la judoka més regular de la lliga i la que té més punts, per tant, ha acabat com a número 1 de la lliga catalana i també formarà part de l'expedició a Madrid per disputar el campionat d'Espanya com a membre de la selecció catalana.

Amb aquests resultats el club local assoleix els objectius plantejats al principi de temporada. Tres judokes competiran al campionat d'Espanya com a representants de la selecció catalana cadet.

Comenta aquest article