Informació general

FA 10 ANYS: L'Ajuntament posa en marxa la campanya "Cargola l'aixeta, no en perdis ni una gota" per fomentar l'estalvi d'aigua

Per Judit Pinazo



D'esquerra a dreta, Isabel Ayala, Salvador Matas i Mercè Llop
Notícia publicada el 17 de març de 2006

Aquesta setmana l'Ajuntament ha engegat la campanya "Cargola l'aixeta, no en perdis ni una gota", una proposta de l'Àrea de Medi Ambient per tal de fomentar l'estalvi i el bon consum de l'aigua.

El punt de partida per tirar endavant aquesta iniciativa és l'alt consum d'aigua que hi ha al municipi, al voltant de 186 litres per habitant, una xifra força superior a la mitjana catalana, que se situa en 146 litres per persona. Tot i així, el consum eficient ronda els 100 litres per habitant. Segons el regidor de Medi Ambient, Salvador Matas, "de cara al futur estem preparant una ordenança novedosa per tal d'incentivar un menor consum d'aigua, però de moment amb aquesta campanya volem incidir en la ciutadania i que a les llars es puguin mantindre unes conductes responsables".

Per tal de donar a conèixer la campanya es farà una bustiada d'uns tríptics que expliquen l'actual consum d'aigua a Cambrils i donen uns consells per estalviar aigua en el nostre dia a dia, com per exemple rentar-se les mans sense tenir l'aixeta oberta tota l'estona, dutxar-se amb un limitador de cabal a l'aixeta o optar pels electrodomèstics amb etiqueta de consum eficient AAA.

A banda, s'ha elaborat un punt d'informació itinerant que se situarà en llocs amb gran afluència de gent com pot ser el Palau Municipal d'Esports, el mercat ambulant, el passeig marítim o davant de les escoles.

Kits d'estalvi

Un dels elements estrella de la campanya és el "kit estalvi" que consisteix en instal·lar en les aixetes de casa economitzadors d'aigua que permeten estalviar fins a 50 litres al dia per persona, i un total de 18.250 al cap de l'any. El kit inclou tres airejadors i un limitador de cabal. Si es presenten els dos últims rebuts de l'aigua a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) es pot aconseguir el kit per cinc euros i si el proper mes de desembre de 2006 entreguem, també a l'OAC, els dos últims rebuts de l'any i s'aprecia que hem estalviat aigua, ens tornaran els diners. Els kits també es podran adquirir als comerços, però en aquest cas el preu ronda els 10 euros. L'horari per recollir els kits és els dimarts de les 9 a les 13 hores i els dijous de les 14 a les 18 hores a partir del proper 21 de març i fins a l'11 d'abril.

La campanya s'ha dut a terme  conjuntament amb el Centre de Recursos per la Salut i el Medi Ambient ubicat a Reus. A l'acte, van acompanyar el regidor la tècnica del
Centre de Recursos per la Salut i el Medi Ambient Isabel Ayala, i la tècnica de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament Mercè Llop.

Altres notícies del 17 de març de 2006:

- L'Escola d'Hoteleria va acollir ahir la sisena edició del Sopar per l'Esclerosi Múltiple

- La PLIC proposa la instal·lació de càmeres de vigilància al municipi per combatre la inseguretat ciutadana

- La cambrilenca Pepeta Cros Agramunt ha complert, aquest passat dilluns, els 104 anys

Comenta aquest article