Cultura

El concert de Dulce Pontes dóna el tret de sortida a la 32a edició del Festival Internacional de Música de Cambrils

Per Judit Pinazo



Dulce Pontes en un moment de la seva actuació el passat divendres al Parc Samà
La cantautora portuguesa Dulce Pontes va donar el tret de sortida, divendres passat, a la 32a edició del Festival de Música Internacional de Cambrils. Amb bona part de les entrades venudes Dulce Pontes va oferir al púbic assistent als Jardins del Parc Samà les cançons del seu últim treball "El corazón tiene tres puertas" un treball que l'artista, definia divendres passat en roda de premsa com "un treball que m'ha transformat". Dalt de l'escenari acompanyaven l'artista set músics. El corazón tiene tres puertas és una barreja de fado, folklore i música medieval. El fado ha convertit a Dulce Pontes en una de les veus més reconegudes, del gènere, que segons l'artista "és un cant a la tristesa i alhora a l'esperança".

El títol del seu últim treball, tal i com explicava Pontes, està buscat molt a consciència i té un significat molt especial per a ella. Per Pontes les tres portes del cor que cita en el títol "El corazón tiene tres puertas" signifiquen tres valors molt importants, la veritat, l'amor i els somnis.

En la presentació del disc Dulce Pontes va parlar també de l'actual situació del panorama musical, el qual considera que està massa dominat per les grans discogràfiques i les pautes que aquestes marquen. Per aquest motiu, Dulce Pontes, ha estat l'encarregada de fer els arranjaments, bona part de la producció i ha compost 7 temes del seu disc. Tots ells han estat gravats en directe i en diferents espais sempre respectant-ne l'acústica.

Després de passar per Cambrils, Dulce Pontes, continua la seva ruta de concerts per Menorca i  Portugal.

Concert de Pau Baiges a Vilafortuny

El primer cap de setmana del Festival ha comptat també amb un toc local i és que dissabte el Castell de Vilafortuny va acollir l'actuació de piano de l'artista cambrilenc Pau Baiges que va interpretar obres creades pels mestres E. Granados, Casanelles, Liszt, Rachmaninov i D. Shostakovitch. El jove cambrilenc està considerat una de les promeses del panorama musical europeu. Pau Baiges, forma part d'Art Ensemble Barcelona i ha estat pianista titular de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya.

Les activitats del Festival tornen el proper divendres 11 d'agost al Castell de Vilafortuny amb l'actuació del quartet de corda amb clarinet i oboe Camerata Deià & Sosem. Dissabte l'orquestra de cambra "Kammerorchester Berlín" actuarà als jardins del Parc Samà.

Comenta aquest article