Informació general

FA 10 ANYS: ERC no descarta mobilitzacions cíviques si no s'arriba a un acord per a la gratuïtat de l'AP-7

Per Judit PinazoEl senador Lluís Aragonès i el regidor d'Urbanisme, Joan Recasens, ahir en roda de premsa a la seu d'ERC de Cambrils
Notícia publicada el 14 de març de 2006

El senador de l'Entesa Catalana de Progrés Lluís Aragonès va visitar ahir Cambrils per explicar les accions que emprendrà la formació política després que la ministra de Foment –Magdalena Álvarez– anunciés la setmana passada al Senat que no es farà gratuït el peatge de l'AP-7 de Cambrils mentre durin les obres a l'N-340 i que tampoc s'ampliarà l'AP-7 a tres carrils fins a Cambrils. El senador va explicar que està content de la repercussió que ha tingut la pregunta que va dirigir la setmana passada a la ministra  "la resposta negativa ha motivat que tots els ajuntaments de les rodalies, en el Consell d'Alcaldes del Baix Camp, continuïn reivindicant al Ministeri aquestes dues qüestions com a necessitats vitals del territori".

Tot i així el senador va explicar que després d'interpel·lar a la ministra la setmana passada, Magdalena Álvarez es va comprometre a reunir-se amb els alcaldes de la zona per parlar d'aquesta problemàtica quan visiti la demarcació per presentar el conveni al qual s'ha arribat amb Acesa per tal d'ampliar a tres carrils l'AP-7 en el tram comprès entre el Vendrell i Vila-seca.

El senador va explicar-ho acompanyat del recentment elegit cap de llista d'ERC per a les properes eleccions municipals i regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament, Joan Recasens, que considera que la resposta de la ministra va deixar a tothom perplex i "ve a demostrar la falta de coneixement del que planifica Infraestructures i s'està fent un mal favor al territori. Sembla que Salou sigui una frontera per a la resta de municipis que estem més al sud".

Pel que fa la gratuïtat de l'AP-7, Joan Recasens va afirmar que després de la resposta negativa "convidem la ministra que es passegi sense cotxe oficial per la zona i comprovi els problemes de trànsit que hi ha. Veurà que la que va donar no és una resposta ‘de rebut’".

Possibles mobilitzacions

Davant de la resposta negativa de la ministra de Foment, l'agrupació d'ERC està disposada a fer el possible perquè el Ministeri canviï de parer i es pugui arribar a trobar una solució a les dues problemàtiques plantejades, amb prioritat, és clar, per aconseguir la gratuïtat de l'AP-7 mentre durin les obres de desdoblament de l'N-340. Segons Lluís Aragonès "s'ha de continuar forçant les institucions allà on són presents perquè cada cop la pressió cap al Ministeri sigui més gran sense descartar un altre tipus de reivindicacions més cíviques".
El senador de l'Entesa Catalana de Progrés creu que el govern de la Generalitat no pot estar al marge d'aquesta problemàtica i que com una administració més, a banda de les que s'hi han implicat, podria ajudar a pressionar el Ministeri de Foment.

En aquest sentit, Joan Recasens va coincidir amb el senador afirmant que de moment s'han d'esgotar totes les vies parlamentàries; "donaríem suport a accions concretes, com el tall de carreteres, sempre dins d'un ordre, però esperem que abans s'arribi a alguna solució". Joan Recasens va afirmar que des d'ERC s'espera que abans de l'estiu es pugui arribar a una solució.

Altres notícies publicades el 14 de març 2006:

- Revista Cambrils activa els dominis "revistacambrils.cat" i "cambrils.tv" per al Diari Digital

- El Patronat de Turisme obté la certificació de qualitat turística ISO 9001-2000 per segon any consecutiu

- Bons resultats per als sènior del CB Bàsquet Cambrils i derrota de tres punts per al júnior masculí

Comenta aquest article