Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet tornarà a patrocinar la cursa Vandekames

Per Redacció

Acte de signatura del conveni. D'esquerra a dreta; la regidora d'Esports, Cristina Borràs, el president del Centre Excursionista Serres del Mestral, Josep Gavira; l'alcalde, Alfons Garcia; i el president del centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs (CCERV)

L’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant patrocinarà la Cursa Vandekames 2016, que es disputarà els dies 5 i 6 d’agost a Vandellòs. L’alcalde, Alfons Garcia, s’ha compromès a fer-ho, amb el conveni de col·laboració que ha signat juntament amb els presidents de les dues entitats locals que organitzen aquest esdeveniment esportiu de muntanya pensat per gaudir en família: Jordi Gil, del Centre Cultural, Esportiu i Recreatiu de Vandellòs; i Josep Gavira, del Centre Excursionista Serres del Mestral. En virtut d’aquest acord, el consistori també ha autoritzat els organitzadors a utilitzar les instal·lacions esportives del camp de futbol, la piscina i el pavelló de Vandellòs pel temps que sigui necessari per l’organització i realització de l’esdeveniment; i donarà suport en el muntatge i difusió de la cursa.

Els organitzadors de la Vandekames 2016 han avançat quines seran les novetats d’aquesta 6a edició: la cursa d’ultraresistència, que es va estrenar l’any passat i que serà puntuable dins de la 5a Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, tindrà enguany un recorregut més llarg (100 km en lloc de 85 km). També serà més llarg el circuit negre, que passarà dels 28 km de l’any passat als 42 km d’una marató; i el circuit vermell, que aquest 2016 formarà part del Circuit de Curses per Muntanya Camp de Tarragona i tindrà un recorregut de 23 km en lloc de 18. Així mateix, el recorregut del circuit blau tindrà 2 km més de recorregut en relació amb l’any passat (14, en total) i, a diferència de l’edició anterior, es podrà fer tant caminant com corrent i també tindrà un caràcter competitiu. El circuit groc, de 7 km, en canvi, continuarà tenint la modalitat de caminada; i com l’any 2015, igualment, hi haurà curses infantils. Totes les curses, menys la d’ultraresistència, que segons es preveu començarà el 5 d’agost a les 22 hores, tindran lloc el dissabte 6 d’agost. El punt de sortida serà la plaça de Drs. Gil-Vernet de Vandellòs.

La regidora d’Esports, Cristina Borràs, present a l’acte de signatura de l’acord, ha destacat la "gran acceptació i impacte social" d’aquest esdeveniment esportiu, adreçat a tothom, tant als més grans com als més petits. "És molt important per al municipi, perquè s’ha consolidat, arrossega molta gent des del punt de vista de l’organització i de la participació (l’any passat s’hi van inscriure més de 650 persones) i permet posar en valor el nostre patrimoni natural i donar-lo a conèixer", ha dit.

Comenta aquest article