Societat

Nova cita gastronòmica, del 4 al 20 de març, amb l'Encarxofa't a Cambrils

Per Berta Ruiz

Roda de premsa de presentació de les jornades. D'esquerra a dreta: Daniel Martín, Ana López, Camí Mendoza, Pep Pellicer i Fernando Sarasa

Nova cita del calendari gastronòmic cambrilenc d'enguany. En aquesta ocasió, es tracta de l'Encarxofa't a Cambrils que tindrà lloc del 4 al 20 de març. Aquestes jornades comptaran, en la seva quarta edició, amb la participació d'un total de 36 restaurants cambrilencs que oferiran menús en què l'ingredient principal serà la carxofa, una matèria primera molt cambrilenca i de la qual Cambrils n'és un gran productor tant en qualitat com en quantitat. Els restauradors oferiran un ampli ventall de propostes gastronòmiques, des dels plats més tradicionals als més innovadors, amb preus per a totes les butxaques que van des dels 17.50 euros fins als 45 euros.

Ahir al matí tenia lloc la roda de premsa de presentació de les jornades a càrrec de l'alcaldessa –Camí Mendoza–, la regidora de Promoció Econòmica –Ana López–, un representant de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils –Pep Pellicer–, el gerent de la Cooperativa Agrícola de Cambrils –Fernando Sarasa– i el gestor comercial de Damm Inedit, Daniel Martín. De fet, aquesta empresa col·labora en les jornades, aportant un producte com la cervesa Damm Inedit, que marida molt bé en els àpats. Tots ells van destacar la importància de promocionar un producte tan autòcton com és la carxofa i fer-ho a través de l'oferta gastronòmica dels restauradors locals, una col·laboració públic i privada que també ajuda a dinamitzar l'economia local. De fet, des de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Cambrils, Pep Pellicer va manifestar que l'objectiu és fidelitzar els clients i consolidar aquest tipus d'activitats que atrauen gent als restaurants, tant a nivell local com de la demarcació i d'altres punts de Catalunya i de fora de Catalunya.

Tast de paelles encarxofades, el 13 de març

Un dels actes populars que s'emmarquen dins d'aquestes jornades és el Tast de paelles encarxofades maridades amb la cervesa Inedit Damm. Aquesta activitat tindrà lloc diumenge 13 de març a la plaça del Pòsit, a partir de les 11h i fins a les 13h. Els assistents podran gaudir de diferents racions de paelles elaborades pels restaurants participants en la mostra. El preu de la degustació és de 4 euros.

Comenta aquest article