Informació general

FA 10 ANYS: L'Ajuntament presenta una moció contra el Pla Parcial Industrial del Mas de Don Felip de Riudoms

Per Judit Pinazo



Riudoms vol construir el polígon industrial a tocar del terme municipal cambrilenc
Notícia publicada l'1 de març de 2006:

L'Ajuntament va aprovar ahir en el ple municipal del mes de febrer una moció al Pla Parcial Industrial del Mas de Don Felip al terme municipal de Riudoms, a tocar de la carretera de Misericòrdia. La moció, que s'havia presentat en la roda de premsa del ple com a conjunta, finalment es va aprovar amb el suport de totes les formacions polítiques excepte dels dos regidors de CiU, que es van abstenir.

L'objectiu de la moció és que abans que s'aprovi la proposta provisional del Pla Parcial del polígon industrial, l'Ajuntament de Cambrils pugui consultar la documentació necessària de la normativa i usos que se li donaran. De moment, la proposta d'aprovació provisional del Pla Parcial segueix amb les mateixes característiques i  normatives que les que es van aprovar inicialment. Segons l'alcalde, Robert Benaiges, "fa molt temps que demanem aquesta documentació i no ens arriba. Nosaltres creiem que la indústria pesant que s'hi vol instal·lar pot portar molts problemes de pol·lució i hi ha molts informes que no hem vist, com per exemple els de l'ACA, que fan referència al tema d'aigües residuals i pluvials, que fins al moment no sabem com funcionarà".

Recordem que l'Ajuntament de Riudoms va aprovar, el passat mes de setembre, el projecte inicial d’aquest polígon de 41 hectàrees de superfície que es troba a tocar del terme municipal cambrilenc. A principis del passat mes de novembre, els veïns del Molí de la Torre i de Vilafortuny van fer arribar a l’Ajuntament de Riudoms més de 400 al·legacions al polígon industrial del Mas de Don Felip. Segons l’informe elaborat pels tècnics municipals de Cambrils, Riudoms vol posar en aquest polígon “una indústria semipesada que pot portar molts problemes de pol·lució”. L'Ajuntament, presentant la moció, se solidaritza amb la disconformitat que fa temps que expressen els veïns.

Segons Benaiges, amb aquest gest no es vol buscar cap tipus d'enfrontament amb l'Ajuntament de Riudoms, però cal defensar els interessos del municipi: "la Comissió Territorial d'Urbanisme tindrà l'última paraula, però l'Ajuntament no es quedarà de braços creuats davant d'un problema greu que ens pot afectar en un futur immediat, i amb això hi estem d'acord tots els grups polítics".

L'Ajuntament farà arribar la moció a totes les parts implicades en el projecte: Agència Catalana de l'Aigua, l'Agència de Residus de la Generalitat, el Departament de Medi Ambient i la Comissió Territorial d'Urbanisme de Tarragona.

Altres punts del ple

Ahir també van passar pel ple altres qüestions com l'adjudicació i construcció del futur tanatori municipal, que anirà a càrrec d'una empresa ubicada a Girona, Intur Servicios Funerarios SL, i que comptarà amb un pressupost d'1.285.000 euros i una concessió de 40 anys.
Per altra banda, també va passar per ple la creació d'una nova àrea municipal, la d'Organització i Excel·lència. Una àrea adscrita a Alcaldia i que gestionarà l'organització de l'Ajuntament i durà a terme tràmits interns i externs amb major rapidesa. La tècnica que estarà al capdavant de l'àrea és Anna Peláez. També es va aprovar la creació del Consell del Barri del Molí de la Torre i es preveu que en un futur immediat també es puguin crear en els barris de Nou Cambrils o el Barri Antic.

Altres notícies de l'1 de març de 2006:

- La recollida de signatures del PP per demanar un referèndum sobre l'Estatut arriba a Cambrils

- Comencen les obres d'alineació del moll de Ribera del port de Cambrils

- Una exposició del músic Carles Santos enceta els actes del VIII Festival de Curtmetratges de Cambrils

- El sènior masculí del Club Handbol Cambrils finalitza la lliga amb victòria

Comenta aquest article