Informació general

L'Ajuntament estudiarà modificar la taxa del clavegueram de cara a l'any vinent

Per Judit Pinazo



Moment de la trobada dels industrials el passat dilluns al vestíbul de l'Ajuntament
El regidor d'Hisenda –Dani Pallejà– i el regidor d'Urbanisme –Joan Recasens– es van reunir ahir al matí al Centre Cultural amb una quinzena d'industrials del polígon de Belianes. La reunió es va realitzar després que el passat dilluns, 31 de juliol, prop de 40 industrials es van reunir al vestíbul de l'Ajuntament per tal de demanar una reunió urgent amb el consistori per parlar de la taxa del clavegueram que, segons els afectats, són molt superiors en relació a les taxes que havien pagat l'any passat.

El regidor d'Hisenda –Dani Pallejà– desmentia en la reunió d'ahir que les taxes hagin augmentat, però el regidor sí que afirmava que s'havien trobat amb la situació que durant l'any 2005 alguns negocis no estaven donats d'alta correctament. Concretament, explicava Dani Pallejà, en alguns negocis constaven uns metres quadrats d'activitat que després s'ha comprovat que no eren els correctes "al revisar la cabuda de cadascun dels locals, s'ha detectat que en casos molt particulars hi havia errors pel que fa als metres quadrats destinats a l'activitat, i per aquest motiu haurien provocat algun augment en la taxa".

Per la seva banda, Marcel Cisteré –encarregat de l'administració del polígon– explicava en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital que alguns dels industrials, aproximadament un 20% del total, es plantegen la possibilitat de presentar un recurs per la taxa que se'ls ha aplicat fins ara.

Per altra banda, Dani Pallejà comentava també que hi havia hagut un malentès pel que fa a les factures de Secomsa Aigües i que en molts casos s'havien interpretat malament. Segons Pallejà, alguna d'aquestes factures ha portat a la confusió als industrials, ja que tenen el mateix format que les del cobrament de l'aigua i molts industrials es van pensar que l'import de la factura era trimestral, quan realment era anual. Segons Pallejà "hi ha hagut un dèficit en interpretar la informació".

Els industrials reclamaven també que la taxa s'apliqués en funció dels litres d'aigua consumits pel negoci i no pels metres quadrats, tal i com contempla l'ordenança actual.

Tot i així, Pallejà i Recasens van avançar als industrials que de cara a l'any vinent Secomsa Aigües i l'Ajuntament estudiaran la possibilitat de modificar l'ordenança del clavegueram. Un cop es tingui elaborada una proposta de la nova ordenança es comunicarà als industrials.

Comenta aquest article